Foto: AFP/Scanpix

Zvaigžņotā ASV vīriešu basketbola izlase sestdien pārliecinoši iekļuva Spānijā notiekošās Pasaules kausa izcīņas ceturtdaļfinālā, ar rezultātu 86:63 (23:13, 19:14, 24:11, 20:25) astotdaļfināla cīņā pārspējot Meksiku, bet pie vietas labāko astoņniekā tika arī Francija.

Uzvarētāju labā 20 punktus guva Stīvens Karijs, bet 15 punktus iekrāja viņa komandas biedrs Goldensteitas "Warriors" vienībā Klejs Tomsons. Tikmēr Meksikas valstsvienības rindās ar 25 punktiem izcēlās Gustavo Ajons.

Pašreizējā čempionvienība ASV turnīra ceturtdaļfinālā spēkosies ar Slovēnijas un Dominikānas pāra uzvarētājiem. Šī cīņa notiks vēlāk sestdien.

Tikmēr Francijas izlase saistošā spēles izskaņā ar 69:64 (7:15, 16:7, 23:12, 23:30) uzvarēja Horvātiju, kas cīņas pēdējā minūtē pēc teju veiksmīgas atspēlēšanās panāca divu punktu deficītu un tika pie uzbrukuma iespējas. Bojana Bogdanoviča vēlāk sekojušais trīspunktu metiens nebija precīzs, kas ļāva Francijai uzvaru nosargāt.

Nikolā Batums uzvarētāju labā guva 14 punktus, bet Bogdanovičs horvātu rindās izcēlās ar 27 punktiem.

Vēlāk sestdien mājinieki spāņi tiksies ar Senegālu, bet šī pāra uzvarētāji ceturtdaļfinālā spēkosies tieši ar Franciju.

Pārējās četras astotdaļfināla spēles - Grieķija pret Serbiju, Brazīlija pret Argentīnu, Lietuva pret Jaunzēlandi un Turcija pret Austrāliju - risināsies svētdien.

Pēc grupu turnīra no sacensībām izstājās Irāna, Ēģipte, Filipīnas, Puertoriko, Ukraina, Somija, Angola un Dienvidkoreja.

Turnīrs ilgs līdz 14.septembrim.

Pasaules spēcīgākās komandas spēcīgāko komandu noskaidro reizi četros gados. Iepriekšējā turnīrā 2010.gadā, kad sacensības vēl tika dēvētas kā pasaules čempionāts, ASV izlase finālā ar 81:64 apspēlēja sacensību saimnieci Turciju, bet trešo vietu izcīnīja Lietuva.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!