Foto: F64

Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta komitejā ceturtdien, 14. jūlijā, atbalstīja lēmumprojektu par Latvijas sieviešu basketbola kluba "TTT Rīga" statusa maiņu, no nodibinājuma kļūstot par biedrību, informēja Rīgas Dome.

Atbalstu saņēma lēmumprojekts par biedrības "TTT-Rīga" dibināšanu un nodibinājuma "Basketbola klubs "TTT-Rīga"" likvidāciju

Lai arī turpmāk nodrošinātu efektīvu basketbola kluba "TTT Rīga" darbību, bija nepieciešams dibināt biedrību un likvidēt nodibinājumu. Šāds rīcības plāns tika atbalstīts nodibinājuma dibinātāju sapulcē, kas notika 2021. gada decembrī.

Jau ziņots, ka "TTT Rīga" 2022./2023.gada sezonā nestartēs ne Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Eirolīgā, ne FIBA Eirokausā. Tieši juridiskais statuss bija iemesls, kāpēc klubs atsauca dalību FIBA Eirolīgā, lai arī bija garantēta vieta pamatturnīrā.

Ņemot vērā nodibinājuma "Basketbola klubs "TTT Rīga"" juridisko formu un statūtos noteikto, tā darbības nodrošināšanai nepieciešamo finansējumu pamatā nodrošina dibinātāji. Papildus dibinātāju piešķirtajam finansējuma var tikt piesaistīti citu juridisko un fizisko personu ziedojumi, kas gan nav iepriekš plānojami un to piesaistes iespējas ir atkarīgas no daudzu faktoru kopuma – sacensību līmeņa, skatītāju potenciālā skaita, sportistu snieguma, kā arī valsts sporta politikas.

Lēmumprojektā noteikts, ka atbildīgā iestāde par Rīgas pašvaldības līdzdalības realizēšanu biedrībā būs Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments, kas līdz šim ir pildījis atbildīgās iestādes pienākumus nodibinājumam.

Basketbola klubs "TTT Rīga" 2021./2022. gada basketbola sezonā kļuva par Latvijas sieviešu basketbola līgas un "Pullman" Baltijas basketbola līgas čempionēm, kā arī iekļuva FIBA Eirolīgas ceturtdaļfinālā, kas nodrošināja iespēju vismaz nākamās divas sezonas piedalīties Eirolīgas pamatturnīrā.

Lēmumprojekts par "TTT Rīga" juridiskās formas maiņu vēl tiks skatīts Rīgas domes sēdē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!