Foto: F64

Latvijas Nacionālā sporta padome (LNSP) ceturtdien, 11. augustā, atbalstīja Latvijas Basketbola savienības (LBS) un Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) pieprasījumu sniegt finansiālu atbalstu Ukrainas Basketbola federācijai, lai tās vīriešu valstsvienība varētu startēt Pasaules kausa kvalifikācijā.

Ainara Bagatska vadītā Ukrainas vīriešu basketbola izlase jau vairākus mēnešus uzturas un trenējas Latvijā, kur guvusi mājvietu pēc Krievijas uzsāktā kara pret Ukrainu. 2023. gada Pasaules kausa kvalifikācijā jūlijā Ukrainas izlase "Arēnā Rīga" ar 79:66 pieveica Gruziju un dramatiskā cīņā ar 76:77 zaudēja Spānijai, bet viesos ar 73:68 pieveica Ziemeļmaķedoniju. Augusta nogalē ukraiņiem "Arēnā Rīga" paredzēta spēle pret Itāliju, bet izbraukumā ar Islandi.

Tāpēc LNSP atbalstīja priekšlikumu par 123 053 eiro pārskaitīšanai LBS, lai sniegtu atbalstu Ukrainas Basketbola federācijai un segtu izdevumus, kas saistīti ar Ukrainas nacionālās izlases sagatavošanu un dalību 2023. gada Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīra 2022. gada augusta spēļu ciklā.

Minētā summa tiks piešķirta no valsts budžeta līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem. Priekšlikumu vēl jāapstiprina Ministru kabinetam.

Tāpat no valsts budžeta programmas "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem" padome aicināja MK piešķirt 9000 eiro Latvijas Peldēšanas federācijai saistībā ar pasaules čempionāta peldēšanā 25 metru peldbaseinā pārcelšanu no Krievijas Federācijas uz Austrāliju, kā arī 10 286 eiro Latvijas Tenisa savienībai ar Deivisa kausa sacensību ar Dominikānas Republikas izlasi organizēšanu Latvijā saistīto izdevumu segšanai.

Padome arī atbalstīja Latvijas Orientēšanās federācijas ieceri par 2023. gada Eiropas čempionāta orientēšanās ar slēpēm, pasaules junioru čempionāta orientēšanās ar slēpēm un Eiropas jauniešu čempionāta orientēšanās ar slēpēm organizēšanu Latvijā (Madonā).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!