Foto: Reuters/Scanpix

Nacionālās Basketbola asociācijas (NBA) klubs Atlantas "Hawks" iemūžinās leģendārā centra spēlētāja Dikembes Mutombo spēlētāja numuru, paziņojusi kluba vadība.

Kongo Demokrātiskajā Republikā dzimušais Mutombo Atlantas "Hawks" pārstāvēja no 1996. līdz 2001. gadam un šai laikā trīsreiz tika atzīts par NBA sezonas labāko aizsardzības spēlētāju.

Svinīgā "55" numura iemūžināšana pie kluba mājas arēnas griestiem notiks 24. novembrī pirms "Hawks" spēles ar Bostonas "Celtics".

Tā nebūs pirmā 49 gadus vecā Mutombo godināšana šogad - pavasarī viņš tika uzņemts starptautiskajā basketbola Slavas zālē.

NBA Mutombo aizvadīja kopumā 18 sezonas. Bez Atlantas "Hawks" viņš spēlējis arī Denveras "Nuggets", kas viņu izvēlējās 1991. gadā NBA draftā, Filadelfijas "76ers", Ņūdžersijas "Nets", Ņujorkas "Knicks" un Hjūstonas "Rockets". Astoņas reizes viņš tika iekļauts NBA "All-Star" izlasē. Mutombo ir otrais visu laiku labākais metienu bloķētājs ar 3256 bloķētiem metieniem un ir visu laiku vecākais spēlētājs, kam vienā spēlē izdevies izcīnīt vairāk kā 20 atlēkušās bumbas - 2007. gadā mačā pret savu pirmo klubu, "Nuggets", viņš bija jau 41 gadu vecs, kad to paveica.

No profesionālā basketbola Mutombo atvadījās 2009. gadā 43 gadu vecumā pēc smagas ceļgala traumas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!