Latvijas basketbola klubs "TTT Rīga" 27. novembrī dažādiem notikumiem bagātā spēlē izcīnīja uzvaru Starptautiskās basketbola federācijas (FIBA) Eirolīgas mačā pret Jekaterinburgas UGMK vienību, šokējot Eiropas sieviešu basketbola vidi. Par pārliecību jau no spēles pašām pirmajām minūtēm, komunikāciju ar galveno treneri Mārtiņu Zībartu, kurš bija izmests no zāles, kā arī "slepeno ieroci", kas palīdzēja izcīnīt lielāko uzvaru vairāku basketbolistu karjerā, portālam "Delfi" klāstīja visi panākuma varoņi.

Lai gan kopš spēles jau drīz būs pagājusi nedēļa, bet TTT vienība trešdien jau viesosies pie Orenburgas "Nadežda" komandas, vērtējumi par spēli izskan vēl joprojām. FIBA mājaslapas pārstāvis to pirmdien nosauca par pēdējās desmitgades lielāko sensāciju sieviešu basketbola klubu sacensībās.

To grūti apstrīdēt, ja zvaigžņotā UGMK vienība, kas izcīnījusi pēdējos trīs no četriem Eirolīgas tituliem, nebija zaudējusi 27 spēlēs pēc kārtas. TTT vienība varenās pretinieces turklāt apspēlēja rezultatīvā spēlē, gūstot 89 punktus. UGMK tik daudz punktus Eirolīgas turnīrā savā grozā nebija ielaidusi kopš 2008. gada 29. februāra, norādījis portāla "sportacentrs.com" žurnālists Māris Noviks.

Turklāt labi atmiņā palicis arī pagājušās sezonas vēsturiskais ceturtdaļfināls, kurā ar vismazāko budžetu Eirolīgā apveltītā TTT komanda tikās pret bagāto UGMK, divās izslēgšanas spēlēs piedzīvojot pārliecinošus zaudējumus.

"Varēja redzēt un sajust, ka visi esam viens par otru, par pilnīgi visu sastāvu – par treneriem, par fizioterapeiti [Līgu Folkmani-Eglīti]," pēc piektdienas rīta treniņa teica TTT komandas centra pozīcijas spēlētāja Zenta Meļņika. "Tas ir ļoti forši!"

Uzklausot "TTT Rīga" komandas pārstāvju atmiņas par maču, portāls "Delfi" piedāvā vēsturiskās uzvaras video stāstu, atskatoties uz vairākiem spēles zīmīgajiem brīžiem.

"Visas spēlētājas bija "superagresīvas""

"TTT Rīga" komanda spēli uzsāka ar pamatpiecnieku, kurā vieta bija Aijai Klakockai, Bintai Dramē, Katei Krēsliņai, Meganai Hafai un komandas jaunpienācējai Marinai Meibrijai. ASV saspēles vadītāja Rīgā bija vien ieradusies iepriekšējā piektdienā, aizstājot Linneju Hārperi, bet laukumā Meibrija vēl nevienā spēlē nebija devusies.

Troksni zālē sagādāja ne tikai TTT vienības atbalstītāju grupa, bet arī netālu esošie UGMK līdzjutēji, kuram bagātais klubs uz izbraukuma spēlēm sagādā vietas čārtera lidojumā. Viņu līdzi ņemtais plakāts "Jūsu laukums, mūsu uzvara" ["Your Court, Our Victory"] izsaka daudz par Jekaterinburgas vienības ambīcijām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!