Foto: LETA

Latviešu basketbolists Artūrs Ausējs mača izskaņā realizēja trīspunktnieku ar sodu, kā rezultātā viņa pārstāvētā Lietuvas komanda Pasvāles "Pieno žvaigždes" pirmajā Baltijas Basketbola līgas (BBL) sezonas mačā savā laukumā ar 77:71 (17:17, 20:16, 24:28, 16:10) uzvarēja Tallinas "Kalev"/TLU no Igaunijas.

Ausējs šajā mačā laukumā pavadītajās 23 minūtēs un 56 sekundēs kopumā iemeta 13 punktus. Latvietis grozā raidīja trīs no septiņiem tālmetieniem un visus četrus soda metienus, kamēr vienīgais divpunktnieks lidoja grozam secen.

Tāpat Latvijas basketbolists šajā duelī atzīmējās ar trim atlēkušajām bumbām, vienu rezultatīvu piespēli, vienu kļūdu, vienu pārtvertu bumbu, divām piezīmēm, trim izprovocētiem noteikumu pārkāpumiem un 12 efektivitātes punktiem.

Tieši Ausējs šajā mačā parūpējās par "Pieno žvaigždes" uzvaru – 40 sekundes līdz pamatlaika beigām, rezultātam esot neizšķirtam 71:71, viņš iemeta trīspunktnieku ar sodu, panākot jau 75:71. Šo pārsvaru mājinieki beigās arī nosargāja.

Ausējs šajā vasarā ilgu laiku bija starp Latvijas izlases kandidātiem dalībai Eiropas čempionātam, tomēr viņš sastāva nosaukšanas dienā kļuva par pēdējo atskaitīto.

Pirms tam trešdien Kārlis Apsītis nespēlēja, bet viņa pārstāvētā Lietuvas komanda Prieņu-Birštonas "Vytautas" savu skatītāju priekšā ar 91:56 sagrāva ar otro sastāvu spēlējošo Baltkrievijas komandu Minskas "Cmoki".

Jau vēstīts, ka jaunā BBL sezona sākās otrdien, pirmajos mačos "Jūrmalai" divu Latvijas komandu savstarpējā duelī savā laukumā ar 82:64 uzvarot "Betsafe"/"Liepāja" vienību, bet "Ogrei" viesos ar 64:70 piekāpjoties "Tartu Universitātei" (TU) no Igaunijas.

Tāpat otrdien Māris Ziediņš iemeta 11 punktus, bet viņa pārstāvētā Igaunijas komanda Raplas "AVIS Utilitas" savā laukumā ar 88:94 piekāpās citai Igaunijas komandai "Port of Parnu", bet trešdien ārpus turnīra čempiones Prieņu-Birštonas "Vytautas" pieteikuma palika Kārlis Apsītis, Lietuvas komandai ar 91:56 sagraujot Minskas "Cmoki" no Baltkrievijas, kas Baltijā spēlē ar otro sastāvu.

Šajā BBL sezonā startē 14 komandas, kuras sadalītas divās grupās pa septiņām katrā.

A apakšgrupā bez liepājniekiem un jūrmalniekiem spēlē arī "Vytautas", kā arī vairākkārtēja šo sacensību uzvarētāja "Šiauliai" no Lietuvas, Igaunijas vienības Raplas "Avis Utilitas" un "Port of Parnu", kā arī "Cmoki", kas turnīrā piedalās ar otro komandu.

Savukārt B apakšgrupā bez Valmieras un Ogres komandām ir arī Lietuvas klubs Pasvāles "Pieno žvaigždes", Igaunijas vienības TTU, "Tartu Universitāte" un Tallinas "Kalev"/TLU, kā arī Kazahstānas klubs Atirau "Barsi".

No Latvijas komandām iepriekšējā sezonā līdz ceturtdaļfinālam aizkļuva Liepājas un Valmieras komandas, kā arī "Barons kvartāls", kas šosezon nepiedalās ne LBL, ne BBL. Savukārt Jūrmalas, Ogres un Jēkabpils komandas apstājās izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā jeb astotdaļfinālā.

BBL vieskomandas Minskas "Cmoki" un Atirau "Barsi" šosezon visas savas spēles aizvadīs pretinieku laukumos.

Pamatturnīrā pēc divu apļu spēlēm katras grupas četras labākās komandas iekļūs izslēgšanas spēlēs, kuras sāksies no ceturtdaļfināla fāzes.

Atšķirībā no iepriekšējām sezonām, šoreiz izslēgšanas spēlēs piedalīsies tikai tās komandas, kuras aizvadījušas pamatturnīru, kamēr iepriekš izšķirošajā BBL čempionāta fāzē iesaistījās arī tie klubi, kuri sezonas laikā startēja Eirokausos.

Iepriekšējā sezonā par čempioni tika kronēta Lietuvas komanda Prieņu-Birštonas "Vytautas", kas divu Lietuvas komandu duelī pārspēja Pasvāles "Pieno žvaigždes".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!