Foto: DELFI.lt
Ažiotāžu sacēlušie amerikāņu basketbolisti Liandželo un Lamelo Boli lauzuši līgumu ar Lietuvas basketbola līgas (LKL) komandu Prienu-Birštonas "Vytautas" un tuvāko dienu laikā kopā ar tēvu Lavāru atgriezīsies Losandželosā.

Liandželo pagājušajā nedēļā LKL mačā sastiepa potīti, kamēr Lamelo pēdējās trīs spēlēs palicis uz rezervistu soliņa.

"Neiesim tērēt savu laiku," Lavāru citē lietuviešu basketbola apskatnieks Donāts Urbons, rakstot, ka Boli Lietuvu pametīs svētdien vai pirmdien.

Paredzams, ka abi brāļi Lietuvu pametīs uz neatgriešanos - Liandželo pieteicies vasarā gaidāmajam Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) draftam, bet Lamelo neesot atradis kopīgu valodu ar "Vytautas" treneri Virgīniju Šeškus.

"Treneris visu sabojāja un viņš samaksās par to, jo Melo neatgriezīsies," teicis Lavārs.

Pašlaik 19 gadus vecais Liandželo šosezon 14 LKL spēlēs vidēji nospēlēja 21 minūti, guva 12,6 punktus un izcīnīja 2,9 atlēkušās bumbas. Metienus no spēles un tālmetienus viņš grozā raidīja ar 42% precizitāti.

Tikmēr 16 gadus vecais Lamelo astoņās LKL cīņās vidēji spēlēja 12 minūtes, guva 6,5 punktus, veica 2,4 rezultatīvas piespēles un izcīnīja 1,1 atlēkušo bumbu. No spēles viņš realizēja 27% metienu, bet aiz tālmetienu līnijas - 25% metienu.

Sākotnēji bija plānots, ka Boli spēļu praksi iegūs Baltijas Basketbola līgas (BBL) ietvaros, tomēr vēlāk "Vytautas" izlēma atsaukt dalību no turnīra, piedaloties pārbaudes spēlēs ar nosaukumu "Big Baller Brand Challenge". Šajā turnīrā "Vytautas" galvenā trenera pienākumus uzņēmās Lavārs Bols.

Virgīnija Šeškus vadītā "Vytautas" ar astoņām uzvarām 33 spēlēs ieņem pēdējo vietu starp desmit LKL komandām.

Liandželo Bols sezonu iesāka Kalifornijas Universitātes vienībā, bet novembrī kopā ar vēl diviem komandas biedriem par saulesbriļļu zādzību tika aizturēti Ķīnā. Basketbolisti tika atbrīvoti pēc ASV prezidenta Donalda Trampa iejaukšanās, bet pēc tam Liandželo Bols pameta Kalifornijas Universitātes komandu.

Savukārt Lamelo Bols oktobra sākumā pameta savu vidusskolas komandu un viņu mājās trenēja tēvs Lavārs, kurš basketbolu spēlēja koledžas gados, bet profesionālajā līmenī bija amerikāņu futbola spēlētājs.

Jauno spēlētāju brāli Lonzo Bolu pagājušā gada NBA draftā ar augsto otro numuru izraudzījās Losandželosas "Lakers" komanda, tomēr basketbolista sportiskos sasniegumus regulāri nomāc tēva skandalozie izteikumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!