Foto: FIBA

Latvijas izlases basketboliste Elīna Babkina otrdien Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Eirolīgas pamatturnīra apakšgrupas sestajā jeb pēdējā spēlē izcēlās ar 13 punktiem un palīdzēja Orenburgas "Nadežda" izcīnīt uzvaru.

"Nadežda" Spānijas pilsētā Salamankā A grupas spēlē ar 80:40 (11:6, 23:10, 23:12, 23:12) pārliecinoši uzvarēja Izmitas "Belediyespor", kas savu pirmo panākumu vēl nav izcīnījusi.

Pēc divām dienām Izmitas komanda savu pēdējo grupu turnīra spēli aizvadīs ar Kurskas "Dinamo". Gadījumā, ja "Belediyespor" izcīnīs uzvaru, Babkinas komanda piedalīsies izslēgšanas spēļu ceturtdaļfinālā.

Babkina laukumā pavadīja 20 minūtes un 43 sekundes, kuru laikā guva 13 punktus, izcīnīja četras atlēkušās bumbas un piecreiz rezultatīvi piespēlēja. Viņa grozā raidīja divus no pieciem divpunktu un trīs no septiņiem trīspunktu metieniem. Tāpat Babkina reizi bloķēja metienu, nopelnīja divas personīgās piezīmes un spēli noslēdza 16 efektivitātes punktiem, kas bija dalīts trešais labākais rādītājs komandā.

Latvijas izlases saspēles vadītāja bija trešā rezultatīvākā spēlētāja Krievijas klubā.

Rezultatīvākā Krievijas komandā ar 16 punktiem un četrām bumbām zem groziem bija Anastasija Šilova, bet Izmitas kluba labā 17 punktus un 19 atlēkušās bumbas iekrāja Klarisa dos Santusa.

Apakšgrupas līdere ar sešām uzvarām ir Salamankas "Perfumerias Avenida", ar trim panākumiem seko "Nadežda", "Dinamo" piecos mačos iekrājusi divas uzvaras, bet Izmitas komanda ir bešā.

FIBA valde septembrī lēma, ka Eirolīgas turnīrā tiks mainīts izspēles formāts. Šāds lēmums pieņemts, vērtējot Covid-19 izplatību Eiropā, kā arī par prioritāti nosakot spēlētāju un pārējo iesaistīto personu drošību.

Jaunā izspēles kārtība nosaka, ka kvalifikācijas turnīrs notika vienā pilsētā ar vienu spēli. Savukārt grupu turnīrā komandas tiks sadalītas četrās grupās pa četrām katrā.

Katras grupas divas labākās komandas iekļūs ceturtdaļfinālā, bet trešo vietu ieguvējas neturpinās cīņu līmeni zemākajā Eirokausā. Tikmēr ceturtdaļfināla spēles notiks vienā arēnā, komandām aizvadot tikai vienu spēli. Ceturtdaļfināli plānoti 14.-20.martā.

Ceturtdaļfināla uzvarētājas turnīru turpinās "Final 4".


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!