Foto: FIBA

Latvijas izlases saspēles vadītājas Elīna Babkina pārstāvētā Krievijas komanda Orenburgas "Nadežda" nav iekļuvusi Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Eirolīgas ceturtdaļfinālā, kļuva zināms pēc tam, kad ceturtdien Kurskas "Dinamo" ar uzvaru noslēdza pamatturnīru.

Jau ziņots, ka "Nadežda" otrdien Spānijas pilsētā Salamankā A grupas spēlē ar rezultātu 80:40 pārliecinoši uzvarēja Izmitas "Belediyespor".

Ceturtdien ar Kurskas un Izmitas komandu cīņu noslēdzās A grupas turnīrs. Lai "Nadežda" iekļūtu ceturtdaļfinālā, bija jāuzvar Turcijas klubam, kas iepriekšējās piecās spēlēs bija piedzīvojis zaudējumus.

Tiesa, Kurskas komanda attaisnoja savu favorītes statusu un svinēja uzvaru ar rezultātu 84:46 (14:16, 21:12, 23:6, 26:12). Uzvarētājām ar 21 punktu izcēlās Aleksandrija Bentlija, bet pretiniecēm 23 punkti un 14 atlēkušās bumbas bija Klarisai dus Santusai.

Apakšgrupā ar sešām uzvarām pirmā bija Salamankas "Perfumerias Avenida", ar trim panākumiem sekoja "Dinamo" un "Nadežda", bet labāka bilance savstarpējos mačos bija Kurskas basketbolistēm. Izmitas komanda palika bešā.

Ceturtdaļfināls norisināsies divos "burbuļos" no 17. līdz 19. martam, kad komandas aizvadīs divas spēles, labākajai summā sasniedzot finālčetrinieka turnīru.

Ceturtdaļfinālā būs divu Stambulas komandu – Anetes Šteinbergas pārstāvētās "Galatasaray" un "Fenerbahce" – duelis, Krievijas vienību "Dinamo" un Jekaterinburgas UGMK spēkošanās, Spānijas klubu "Perfumerias Avenida" un Žironas "Spar Citylift" pretstāve, kā arī ungāru un franču komandu "Sopron" un Lionas ASVEL cīņa.

"Final Four" turnīrs iecerēts no 16. līdz 18. aprīlim.

FIBA valde septembrī lēma, ka Eirolīgas turnīrā tiks mainīts izspēles formāts. Šāds lēmums pieņemts, vērtējot Covid-19 izplatību Eiropā, kā arī par prioritāti nosakot spēlētāju un pārējo iesaistīto personu drošību.

Jaunā izspēles kārtība nosacīja, ka kvalifikācijas turnīrs notika vienā pilsētā ar vienu spēli. Savukārt grupu turnīrā komandas tika sadalītas četrās grupās pa četrām katrā.

Katras grupas divas labākās komandas iekļuva ceturtdaļfinālā, bet trešo vietu ieguvējas neturpināja cīņu līmeni zemākajā Eirokausā. Tikmēr ceturtdaļfināla spēles notiks vienā arēnā, komandām aizvadot tikai vienu spēli.

Latvijas klubs "TTT Rīga" savā apakšgrupā zaudēja visās sešās spēlēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!