Bijušā Latvijas vīriešu basketbola izlases galvenā trenera Ainara Bagatska vadītā Vācijas komanda Bambergas "Brose" trešdien izcīnīja trešo uzvaru pēc kārtas Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgas apakšgrupu sacensībās.

"Brose" komanda viesos ar 101:97 (25:16, 18:18, 22:21, 19:29, 17:13) pagarinājumā uzvarēja Francijas klubu Dižonas DJA.

Bambergas vienības sastāvā rezultatīvākais ar 18 punktiem bija Rikijs Hikmens, kamēr 15 punktus iemeta Brūss Teilors. Tikmēr Dižonas komandā individuāli meistarīgu sniegumu demonstrēja Deivids Holstons, kurš iemeta 29 punktus.

Otrdien šīs pašas grupas mačā pārliecinošu zaudējumu piedzīvoja Panevēžas "Lietkabelis" no Lietuvas, kuras treneru kolektīvā ir Sandis Bučkevics, bet sastāvu nesen papildināja latviešu aizsargs Dāvis Lejasmeiers. Šī komanda savā laukumā ar 70:97 piekāpās Izraēlas vienībai Jeruzalemes "Hapoel".

C apakšgrupas kopvērtējumā pēc deviņām kārtām līdere ar astoņām uzvarām ir čempione Atēnu AEK no Grieķijas, kam ar septiņiem panākumiem seko Jeruzalemes "Hapoel". Sešas uzvaras un trešā vieta ir Bambergas "Brose" komandai, kamēr piecas uzvaras guvusi Antverpenes "Giants". Pa trim panākumiem izcīnījušas Panevēžas "Lietkabelis" un Fuenlavradas "Montakit" vienības, bet aiz pirmā sešinieka ar divām uzvarām ir Dižonas DJA un Nimburkas ČEZ.

FIBA Čempionu līgas pamatturnīrā piedalās 32 komandas, kas sadalītas četrās grupās pa astoņām katrā. Apakšgrupā tiks aizvadīts divu apļu turnīrs, pirmo četru vietu ieguvējām iekļūstot astotdaļfinālā, bet piekto un sesto pozīciju guvušajām komandām sezonu turpinot FIBA Eiropas kausā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!