Foto: RIA Novosti/Scanpix

Latviešu basketbolista Daira Bertāna pārstāvētā Turcijas komanda Stambulas "Dariššafaka Doguš", kuras treneru kolektīvu šonedēļ, visticamāk, atstās Latvijas speciālists Ainars Bagatskis, trešdien izcīnīja uzvaru ULEB Eirolīgas mačā.

"Dariššafaka Doguš", ko trenē Deivids Blats ar asistentiem Bagatski un Oskaru Ernšteinu, 13.kārtas mačā viesos ar 71:64 (20:18, 17:17, 13:13, 21:16) pārspēja citu Stambulas komandu "Fenerbahce".

Kā vēsta Izraēlas mediji, Latvijas izlases stūrmanis Bagatskis sestdien noslēgs līgumu ar slaveno Telavivas "Maccabi FOX", stājoties šīs vienības galvenā trenera amatā. Līgums tikai sestdien tiks parakstīts, jo piektdien ULEB Eirolīgas spēlē "Dariššafaka Doguš" uzņems tieši "Maccabi FOX".

Bertāns trešdienas mačā laukumā bija sešas minūtes un 18 sekundes, aizmetot garām savu vienīgo tālmetienu un paliekot bez punktiem. Tāpat viņam šajā spēlē viena atlēkusī bumba.

Rezultatīvākais "Dariššafaka Doguš" rindās bija Skotijs Vilbekins, kurš guva 22 punktus, bet 20 punkti un septiņas bumbas zem groziem Vila Klaibērna kontā.

Tikmēr pretiniekiem 16 punktus guva Kosts Sluks, bet 15 punkti Ekpem Udoham.

Pirmās ceturtdaļa sākumā neliels pārsvars piederēja laukuma saimniekiem, kuri ieguva sešu punktu handikapu. Tiesa, latviešiem bagātā komanda atspēlējās un pirmo ceturksni uzvarēja ar 20:18. Otrajā ceturtdaļā neviena no komandām neieguva vadību, kas lielāka par četriem punktiem, bet pārtraukumā vienības devās, rezultāta tablo vēstot 37:35 "Dariššafaka Doguš" labā.

Trešā ceturkšņa pirmajā pusē viesi veica izrāvienu 11:2, taču turpinājumā "Fenerbahce" atbildēja ar to pašu, tādējādi arī pirms ceturtās ceturtdaļas komandas šķīra divi punkti - 50:48 Bertāna pārstāvētās vienības labā. Spēles ceturtā nogriežņa sākumā mājinieki panāca neizšķirtu 50:50, bet pretinieki atguva vadību, palielināja savu pārsvaru un svinēja uzvaru ar 71:64.

Tikmēr Bagatska nākamā komanda "Maccabi FOX" trešdien savā laukumā ar 76:80 (31:16, 15:26, 13:16, 17:22) piekāpās turnīra līderei Maskavas CSKA.

"Maccabi FOX" sastāvā ar 19 punktiem atzīmējās Endrū Gaudloks, bet CSKA rindās 16 punktus guva Korijs Higinss.

Savukārt divu Spānijas komandu duelī Vitorijas "Baskonia", kas turnīram pieteikusi Artūru Kurucu, savā laukumā ar rezultātu 65:62 (9:16, 15:14, 23:15, 18:17) pārspēja Barselonas "Lassa" basketbolistus.

Uzvarētājiem rezultatīvākais bija Rodrigs Bobuā, kurš guva 19 punktus, kamēr "Lassa" rindās ar 18 punktiem atzīmējās Ante Tomičs.

Vēl vienā Eirolīgas mačā Atēnu "Panathinaikos Superfoods" viesos ar 86:72 (16:21, 24:8, 24:13, 22:30) pārspēja Milānas "EA7 Emporio Armani".

Atēnu vienībā 19 punktus guva Maiks Džeimss, bet pretiniekiem 16 punkti Džamela Maklīna rēķinā.

LETA jau vēstīja, ka latviešu saspēles vadītājs Jānis Strēlnieks otrdien guva četrus punktus, bet viņa pārstāvētā Vācijas čempione Bambergas "Brose" ar 72:95 kapitulēja Madrides "Real" basketbolistiem.

Ar 12 uzvarām 13 mačos turnīra līderpozīciju ieņem Maskavas CSKA, bet tai ar deviņām uzvarām seko "Real", "Baskonia" un Pireju "Olympiacos" komandas. Pa astoņām uzvarām guvušas "Panathinaikos Superfoods" un "Fenerbahce" vienības, bet "Dariššafaka Doguš" ar septiņiem panākumiem ir septītā.

Sešas uzvaras ir Stambulas "Anadolu Efes" kontā, bet pa piecām uzvarām guvušas Kauņas "Žalgiris", Belgradas "Crvena Zvezda mts", "Maccabi FOX" un "Lassa" vienības, kamēr pa četriem panākumiem ir "Brose", Kazaņas "Unics", "EA7 Emporio Armani" un Stambulas "Galatasaray Odeabank" komandām.

Šajā sezonā ULEB Eirolīgā piedalās 16 komandas jeb par astoņām mazāk nekā iepriekšējā sezonā. Pamatturnīrā komandas divos apļos tiksies katra ar katru, aizvadot pa 30 spēlēm, bet izslēgšanas spēlēs iekļūs astoņas labākās vienības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!