Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Latvijas basketbola izlases galvenā trenera Ainara Bagatska vadītā Krievijas komanda nākamās sezonas ULEB Eirolīgas turnīrā cīnīsies vienā apakšgrupā ar Lietuvas čempioniem Kauņas "Žalgiris", kā arī Spānijas vienību Madrides "Real", ceturtdien noskaidrojās izlozē.

Eirolīgas debitante "Ņižņij Novgorod" ielozēta A apakšgrupā, kur bez "Žalgiris" un "Real" cīnīsies arī Turcijas klubs Stambulas "Anadolu Efes" un Itālijas komanda Sasāri "Dinamo".

Tāpat A apakšgrupā cīnīsies Eirolīgas kvalifikācijas turnīra uzvarētājs. Kā zināms, šajā turnīrā piedalīsies Latvijas vicečempioni "VEF Rīga", kas pirmajā kārtā sacentīsies ar Francijas vicečempioniem "Strasbourg".

Bagatskis par "Ņižņij Novgorod" komandas vadīšanu vienojās jūnija pēdējās dienās, noslēdzot līgumu uz vienu gadu. Šī vienība aizvadītajā sezonā iekļuva VTB bankas rīkotās Vienotās basketbola līgas (VBL) finālā, kur ar 0-3 tika atzīts Krievijas granda Maskavas CSKA pārākums. Šis panākums vienībai nākamajā sezonā ļāvis debitēt ULEB Eirolīgā.

Šajā Krievijas komandā par trenera palīgu grasās strādāt arī augstu vērtētais latviešu speciālists Artūrs Štālbergs, kuram gan vēl ir līgumsaistības ar Latvijas klubu "Saldus".

Kā zināms, "Žalgiris" komandā spēlē arī latviešu aizsargs Kaspars Vecvagars, kuram gan iepriekšējā sezona smaga ceļgala savainojuma dēļ bija neveiksmīga, izlaižot gandrīz visu sezonu.

Tikmēr cita šīs sezonas Eirolīgas debitante Klaipēdas "Neptunas" no Lietuvas sacentīsies D apakšgrupā, cīnoties pret Grieķijas klubu Pireju "Olympiacos", "Valencia Basket" un Vitorijas "Laboral Kutxa" no Spānijas, kā arī Turcijas klubu Stambulas "Galatasaray Liv Hospital" un Belgradas "Crvena Zvezda" no Serbijas.

Savukārt pašreizējie Eirolīgas čempioni Telavivas "Maccabi Electra" no Izraēlas ir ielozēti B apakšgrupā kopā ar Krievijas grandu Maskavas CSKA, kā arī Malagas "Unicaja" no Spānijas, vācu klubu Berlīnes "Alba" un Horvātijas vienību Zagrebas "Cedevita", kā arī Francijas čempioniem "Limoges CSP".

Turnīra pirmajā posmā 24 komandas, kas sadalītas četrās grupās, aizvadīs divu apļu turnīru, pēc kura tālākām cīņām kvalificēsies katras grupas četras labākās vienības. Otrajā posmā 16 komandas tiks dalītas divās grupās, bet pēc divu apļu turnīra ceturtdaļfinālam atkal kvalificēsies četras labākās vienības.

Ceturtdaļfināla uzvarētāji tiks noteikti sērijās līdz trim uzvarām, bet pēc tam Madridē nākamā gada maija vidū notiks finālčetrinieka turnīrs.

ULEB Eirolīgas basketbolā nākamās sezonas apakšgrupu sastāvs:

A apakšgrupa: Madrides "Real" (Spānija), Stambulas "Anadolu Efes" (Turcija), Kauņas "Žalgiris" (Lietuva), Ņižņij Novgorod" (Krievija), Sasāri "Dinamo" (Itālija), Eirolīgas kvalifikācijas turnīra uzvarētāja;

B apakšgrupa: Maskavas CSKA (Krievija), Telavivas "Maccabi Electra" (Izraēla), Malagas "Unicaja" (Spānija), Berlīnes "Alba" (Vācija), Zagrebas "Cedevita" (Horvātija), "Limoges CSP" (Francija);

C apakšgrupa: "Barcelona" (Spānija), Atēnu "Panathinaikos" (Grieķija), Stambulas "Fenerbahce Ulker" (Turcija), Milānas "EA7 Emporio Armani" (Itālija), Minhenes "Bayern" (Vācija), Zgoželecas "PGE Turow" (Polija);

D apakšgrupa: Pireju "Olympiacos" (Grieķija), "Valencia Basket", Vitorijas "Laboral Kutxa" (abas - Spānija), Stambulas "Galatasaray Liv Hospital" (Turcija), Belgradas "Crvena Zvezda" (Serbija), Klaipēdas "Neptunas" (Lietuva).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!