Foto: LETA

Uzvaru VTB Vienotās līgas mačā svētdien izcīnīja Latvijas basketbola valstsvienības galvenā trenera Ainara Bagtska vadītā Krievijas vienība "Ņižņij Novgorod", kuras treneru kolektīvā strādā arī Artūrs Štālbergs un Oskars Ernšteins.

"Ņižņij Novgorod" viesos ar 79:73 (13:23, 23:25, 27:11, 16:14) pārspēja Somijas vienību Loimā "Nilan Bisons".

Uzvarētājiem ar 23 punktiem izcēlās Semjons Antonvs, kamēr pretinieku komandā rezultatīvākais bija Obrijs Kolemens, kurš guva 19 punktus.

Lai gan pirmo puslaiku viesi zaudēja ar 36:48, tomēr trešajā ceturksnī viņi atspēlēja 16 punktus, izvirzoties vadībā jau ar 63:59. Ceturtajā spēles ceturtdaļā "Ņižņij Novgorod" saglabāja iegūto pārsvaru un izcīnīja uzvaru ar 79:73.

Kā zināms, sezonu Ņižņijnovgorodā sāka Latvijas izlases basketbolists Kaspars Bērziņš, taču pagājušajā nedēļā viņš pievienojās citam Vienotās līgas klubam Sanktpēterburgas "Zeņit", kļūstot par Jāņa Timmas komandas biedru.

Ar deviņām uzvarām 17 spēlēs "Ņižņij Novgorod" ieņem astoto vietu Vienotās līgas kopvērtējuma tabulā. Tikmēr Latvijas čempionvienība "VEF Rīga" ar četrām uzvarām 16 mačos atrodas 14.vietā.

Arī šosezon Vienotajā līgā sacenšas 16 komandas, kas bez dalījuma apakšgrupās aizvada divu apļu turnīru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!