Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Latvijas vīriešu izlases galvenā trenera Ainara Bagatska vadītie "Ņižņij Novgorod" basketbolisti pirmdien Vienotās basketbola līgas (VBL) regulārā čempionāta spēlē izbraukumā ar 78:73 (15:18, 22:17, 15:15, 26:23) uzvarēja latvieša Kaspara Bērziņa pārstāvēto Samāras "Krasnije kriļja" klubu.

"Ņižņij Novgorod" sastāvā 16 punktus iemeta amerikānis Terenss Kinsijs, kamēr "Krasnije kriļja" sastāvā ar 17 punktiem izcēlās viņa tautietis Kevins Bristols.

Tikmēr Bērziņš šajā mačā laukumā pavadīja 28 minūtes un 29 sekundes, kuru laikā guva deviņus punktus. Latvietis realizēja vienu no pieciem divpunktu metieniem, divus no četriem tālmetieniem un vienu no diviem soda metieniem.

Tāpat Bērziņa kontā četras atlēkušās bumbas, viena piezīme, pieci izprovocēti noteikumu pārkāpumi un trīs kļūdas, kas deva trīs efektivitātes punktus.

Kā zināms, par Bagatska palīgu "Ņižņij Novgorod" klubā strādā latviešu speciālists Artūrs Štālbergs.

"Ņižņij Novgorod" vienība visos trīs šīs sezonas VTB līgas mačos tikusi pie uzvarām, dalot pirmo vietu turnīrā ar Maskavas apgabala "Himki" un Kazaņas "Unics", bet "Krasnije kriļja" tikusi pie divām uzvarām trīs mačos, kas dod septīto vietu.

Kā zināms, aizvadīto sezonu Bērziņš iesāka Latvijas klubā "VEF Rīga", tomēr sezonas vidū pievienojās Spānijas augstākās līgas (ACB) komandai Santjago de Kompostelas "Rio Natura Monbus". Ar rīdziniekiem viņš līgumu lauza Arbitrāžas tiesas ceļā.

Šosezon līgā piedalās 16 komandas, kurā katra aizvadīs divu apļu turnīru, kopumā regulārajā turnīrā nospēlējot 30 mačus, bet astoņas labākās vienības iekļūs izslēgšanas spēlēs. Vienotajā līgā startē desmit klubi no Krievijas, kā arī pa vienai komandai no Kazahstānas, Somijas, Latvijas, Igaunijas, Čehijas un Baltkrievijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!