Foto: Sputnik/Scanpix

Latvijas vīriešu basketbola izlases galvenā trenera Ainara Bagatska vadītā Izraēlas komanda Telavivas "Maccabi FOX" ceturtdien ULEB Eirolīgas 28.kārtas spēlē savā laukumā ar 77:93 (14:17, 19:27, 25:27, 19:22) piekāpās Lietuvas spēcīgākajai vienībai Kauņas "Žalgiris".

"Maccabi FOX" rindās rezultatīvākais bija Viktos Rads, kurš iemeta 16 punktus.

Tikmēr Lietuvas komandas uzvaru ar 20 punktiem kaldināja Edgars Ulanovs, 15 punkti Kevinam Pangosam, bet 14 punkti un septiņas atlēkušās bumbas Antanam Kavaļauskam.

Kauņa vienība otrās ceturtdaļas otrajā pusē veica izrāvienu 14:2, kas pirmo puslaiku ļāva noslēgt ar 11 punktu pārsvaru (44:33). Otrā puslaika sākumā "Žalgiris" pārsvars sasniedza jau 14 punktus, taču ceturtajā ceturksnī tas tika sadeldēts līdz četriem punktiem (79:75). Tiesa, ceturtās ceturtdaļas noslēdzošajās minūtēs Kauņas basketbolisti noturēja vadību un svinēja uzvaru.

Zīmīgi, ka Bagatskis pirms 11 gadiem bija "Žalgiris" galvenais treneris, bet vēl pirms tam pārstāvēja klubu kā spēlētājs.

Citā Eirolīgas mačā divu Stambulas komandu derbijā "Anadolu Efes" savā laukumā ar rezultātu 80:77 (21:14, 23:21, 21:19, 15:23) pārspēja "Fenerbahce", tādējādi dzēšot lietuviešu pēdējās cerības uz izslēgšanas turnīru.

"Anadolu Efes" rindās 14 punkti Braientam Danstonam, bet 13 iemeta Džeisons Grendžers. Tikmēr pretiniekiem 19 punkti un astoņas atlēkušās bumbas Bobijam Diksonam.

ULEB Eirolīgas kopvērtējumā līderes ar 20 uzvarām 27 mačos ir Madrides "Real" un Maskavas CSKA komandas, kamēr 19 uzvarām tikusi Pireju "Oympiacos".

Spānijas komanda Vitorijas "Baskonia", kas šim turnīram pieteikusi jauno Latvijas basketbolistu Artūru Kurucu, ar 16 uzvarām ir piektā, Daira Bertāna pārstāvētā Stambulas "Dariššafaka Doguš" ar 13 panākumiem 27 cīņās ir devītajā pozīcijā, bet tai ar tikpat panākumiem 28 dueļos seko Lietuvas klubs Kauņas "Žalgiris". Tikmēr "Maccabi FOX" izcīnījis desmit uzvaras un ir 13.vietā, bet uzreiz aiz tās ar deviņiem panākumiem ir Jāņa Strēlnieka pārstāvētā Vācijas čempione Bambergas "Brose".

Šajā sezonā ULEB Eirolīgā piedalās 16 komandas jeb par astoņām mazāk nekā iepriekšējā sezonā. Pamatturnīrā komandas divos apļos tiksies katra ar katru, aizvadot pa 30 spēlēm, bet izslēgšanas spēlēs iekļūs astoņas labākās vienības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!