Foto: F64

Jau astoto uzvaru šīs sezonas VTB Vienotās līgas ietvaros pirmdien guvusi Latvijas izlases galvenā trenera Ainara Bagatska vadītā Krievijas komanda "Ņižņij Novgorod", kas savā laukumā ar 79:65 (22:24, 16:14, 18:13, 23:14) pārspēja Somijas Loimā "Nilan Bisons" vienību.

Gandrīz visu maču abas komandas aizvadīja līdzvērtīgā cīņā, izšķirošo pārsvaru mājiniekiem iegūstot otrajā puslaikā, kad pēdējo 14 minūšu laikā "Nilan Bisons" guva tikai 17 punktus.

"Ņižņij Novgorod" sastāvā 26 punktus iemeta bijušais Latvijas komandas "VEF Rīga" baltkrievu centra uzbrucējs Artjoms Parahovskis, kurš izcīnīja arī deviņas atlēkušās bumbas.

Kā zināms, par Bagatska palīgu "Ņižņij Novgorod" komandā strādā latviešu speciālists Artūrs Štālbergs.

Līdz ar to "Ņižņij Novgorod" turpina savu bezzaudējumu sēriju šīs sezonas Vienotās līgas turnīrā - astoņas uzvaras astoņās spēlēs, kamēr ar tikpat panākumiem deviņās cīņās seko Maskavas CSKA.

Tikmēr Latvijas vicečempioni "VEF Rīga" ar trim panākumiem deviņos mačos ir 13.vietā 16 vienību konkurencē.

Šosezon līgā piedalās 16 komandas, kur katra aizvadīs divu apļu turnīru, kopumā regulārajā turnīrā nospēlējot 30 mačus, bet astoņas labākās vienības iekļūs izslēgšanas spēlēs.

Šosezon VTB līgā startē desmit klubi no Krievijas, kā arī pa vienai komandai no Kazahstānas, Somijas, Latvijas, Igaunijas, Čehijas un Baltkrievijas.

Iesākumā bija plānots, ka jaunajā VTB līgas sezonā piedalīsies 22 klubi, taču no starta nolēma atteikties Lietuvas vienības un Polijas komanda Zgoželecas "PGE Turow". Tikmēr valstī nestabilās situācijas dēļ VTB līgā nespēlē arī Ukrainas vienības "Doņeck" un Mariupoles "Azovmaš".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!