Foto: FIBA

Latvijas trenera Ainara Bagatska vadītie Ukrainas basketbolisti arī 26.februāra 2023.gada Pasaules kausa kvalifikācijas cīņu ar Nīderlandi aizvadīs Rīgā, ceturtdien ziņo Latvijas Basketbola savienība (LBS).

Spēle "Arēnā Rīga" notiks plkst.18.

L grupā pēc astoņām spēļu kārtām ceļazīmi uz finālturnīru jau nodrošinājusi Spānija (bilance - 7-1) un Itālija (6-2).

Par trešo vietu cīņu turpina Gruzija (4-4), Islande (4-4) un Ukraina (3-5), bet Nīderlandes komandai (0-8) izredzes jau zudušas.

23.februārī Ukrainas komandai būs svarīga spēle Itālijā. Šajā kārtā vēl spēlēs arī Nīderlande ar Gruziju un Islande ar Spāniju. Savukārt pēdējā kārtā vēl notiks spēle Gruzija - Islande.

Ukrainas komandai ir pārsvars savstarpējās spēlēs ar abiem sāncenšiem cīņā par vietu finālturnīrā.

"Kamēr ir teorētiskas izredzes, turpinām cīņa par Pasaules kausu," Bagatskis uzsver intervijā Ukrainas Basketbola federācijas tīmekļa vietnē. "Vēlos, lai mūsu galvās vienmēr būtu doma, ka jāizmanto katra iespēja. Katrai spēlei mums vajadzētu būt kā pēdējai, jākoncentrējas tikai uz uzvaru."

Kopš Krievijas iebrukuma Ukrainā Bagatska vadītā izlase Rīgā jau aizvadījusi četras Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīra spēles, galotnē zaudējot Spānijas (76:77) un Itālijas (89:97) komandām, kā arī pārspējot Gruzijas un Islandes (79:72) komandas.

Pirmā apļa spēlē izbraukumā ukraiņi uzvarēja Nīderlandes komandu ar 96:77.

Dienu vēlāk, 27.februārī, plkst.19.30, "Arēnā Rīga" kvalifikācijas turnīra pēdējo spēli aizvadīs Latvijas valstsvienība, kas sacentīsies ar Grieķijas izlasi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!