Foto: FIBA

Ainara Bagatska vadītā Ukrainas vīriešu basketbola valstsvienība Rīgā gatavosies 2023. gada Pasaules kausa kvalifikācijas spēlēm un Eiropas čempionāta (EČ) finālturnīram, vēsta Ukrainas Basketbola federācija.

Ukrainas izlasei augustā paredzētas divas Pasaules kausa kvalifikācijas nākamās kārtas spēles, kurās Ukrainas basketbolisti izbraukumā spēkosies ar Itālijas un Islandes valstsvienībām.

Savukārt 2. septembrī ukraiņi sāks dalību EČ finālturnīrā, kurā grupu turnīra fāzē Milānā stāsies pretī Lielbritānijai, Igaunijai, Itālijai, Grieķijai un Horvātijai. Izslēgšanas spēlēs iekļūs katras grupas četras labākās komandas.

Bagatska vadītā valstsvienība sāks gatavošanos Rīgā 28. jūlijā, kam augusta sākumā sekos pārbaudes turnīrs Stambulā un pārbaudes spēle Helsinkos. Pēc tam Ukrainas izlase atgriezīsies Rīgā, lai aizvadītu vēl treniņus un Pasaules kausa kvalifikācijas spēli pret Itāliju, bet pēc tam izbraukumā spēkosies ar Islandi. Pirms došanās uz EČ finālturnīru Ukrainas izlase vēlreiz atgriezīsies Rīgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!