Foto: Zuma Press/Scanpix/LETA

Latviešu speciālista Ainara Bagatska vadītā Ukrainas vīriešu basketbola izlase augustā "Arēnā Rīga aizvadīs maču arī pret spēcīgo Itāliju, vēsta Latvijas Basketbola savienība (LBS).

LBS palīdzēs ukraiņiem Rīgā organizēt Pasaules kausa kvalifikācijas turnīra spēli - otrā posma ievadā Ukrainas valstsvienība 24. augustā "Arēnā Rīga" tiksies ar Itālijas izlasi. Biļetes var iegādāties basket.lv. Visi ieņēmumi no biļešu pārdošanas tiks izmantoti, lai nodrošinātu Ukrainas komandu līdzdalību Eiropas čempionātos.

Ukrainas izlase Rīgā jau aizvadīja vasaras spēļu ciklu. Uzvara pār Gruziju(79:66) nodrošināja tiesības spēlēt otrajā posmā, bet Spānijai ukraiņi pēc aizraujošas cīņas piekāpās pēdējās sekundēs (76:77).

Otrajā posmā Ukrainas komanda spēlēs L grupā, kurā pagaidām līderu pozīcijās ir Spānija, Itālija un Islande (visām bilance 3-1). Seko Gruzija (2-2), Ukraina (1-3) un Nīderlande (0-4).

Augustā Ukrainas komanda gatavosies gan Pasaules kausa izcīņas spēlēm ar Itāliju (24. augustā "Arēnā Rīga") un Islandi (27. augustā izbraukumā), gan Eiropas čempionāta finālturnīram, kura pirmajā posmā Milānā no 2. līdz 9. septembrim būs jācīnās ar Itālijas, Grieķijas, Horvātijas, Igaunijas un Lielbritānijas izlasēm.

Salīdzinot ar jūlija sastāvu, Ukrainas izlasi papildinās Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) spēlējošais centrs Oleksijs Ļeņs, kā arī uzbrucēji Bogdans Bļizņuks un Volodimirs Heruns.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!