Foto: F64
Latvijas vīriešu basketbola valstsvienības galvenais treneris Ainārs Bagatskis ir apmierināts ar Eiropas 2013.gada čempionāta kvalifikācijas turnīra izlozi, kaut gan D grupā nekādas pastaigas nebūšot, vēsta portāls "Basket.lv".

"Visvairāk mums jāuzmanās pašiem no sevis, nevaram atļauties būt pavirši un pašpārliecināti. Jāizdara viss nepieciešamais, lai atgrieztos tur, kur guvām tik labas emocijas – Eiropas čempionāta finālturnīrā," norādījis treneris.

Viņš atzina, ka izloze sagādājusi patīkamu pārsteigumu, jo "bija jau pierasts, ka mūs sūta uz "nāves grupām"". "Tagad pilnīgi kaut kā pietrūkst – nav ne Itālijas, ne Izraēlas," smejot sacījis treneris, piebilstot, ka ‚varu tikai izteikt līdzjūtību kolēģiem no A un F grupu komandām". "No katra groza varējām dabūt bīstamākus pretiniekus, tiesa, varēja būt arī ērtāki sāncenši. Taču tas nenozīmē, ka varam apmierināti laisties ziemas miegā. Mūs gaida ļoti sarežģītas spēles. Īpaši izbraukumos," uzsvēris Bagatskis.

Viņš norādījis, ka par Gruzijas komandu zinot visu, savukārt Bosnijas izlasi daļēji – "pieredzējusi komanda, kuras varējums lielā mērā būs atkarīgs no tā, kā izdosies līderus mobilizēt kvalifikācijas turnīram". Savukārt nīderlandiešus esot vēl jāiepazīst. "Ar Rumānijas labāko klubu man bija darīšana, kad strādāju Krasnojarskā, ar rumāņiem iznāca spēlēt arī Universiādē. Nepatīkami pretinieki, kas spēlē parupji, provocējoši. Jābūt gataviem šo spiedienu izturēt," stāstījis Bagatskis.

Bagatskis atturējies dalīt komandas "favorītos un pastarīšos", vien norādījis, ka Gurzijā balsketbolam ir milzīgs valsts atbalsts, un komanda darīs visu, lai tiktu līdz finālam, taču vienlaikus šo komandu gaida paaudžu maiņa. "Katrā ziņā mums, neatkarīgi no pretinieku spēka un pašu sastāva, jāizdara viss nepieciešamais, lai atgrieztos tur, kur šovasar guvām tik labas emocijas – Eiropas čempionāta finālturnīrā," uzsvēris Latvijas izlases treneris.

Viņaprāt, "visvairāk mums jāuzmanās pašiem no sevis". "Nevaram atļauties nenovērtēt pretiniekus, nevaram atļauties būt pavirši vai pašpārliecināti. Šovasar pierādījām, ka protam labi spēlēt un skaisti zaudēt. Tagad jāpierāda, ka protam uzvarēt. Nepiekrītu "slavenajiem" ārzemju treneriem, kuri uzsver, ka latviešiem neesot uzvarētāju psiholoģijas. Tagad praksē būs iespēja pierādīt, ka viņi kļūdās," uzsvēris Bagatskis.

Attiecībā uz izlases kandidātiem un sastāvu treneris norādījis, ka līdz pavasarim nekādu jaunumu, visticamāk, nebūs. Viņš piebildis, ka esot patīkami dzirdēt, ka "arī tie basketbolisti, kuri dažādu iemeslu dēļ nebija ar mums kopā pagājušajā vasarā, izsaka vēlmi spēlēt". "Tas nozīmē, ka mūsu darbam bijis papildu efekts. Pagaidām atkārtošu vispārējo tēzi: valstsvienībā jāspēlē Latvijas labākajiem basketbolistiem, kuri grib to darīt. Un, protams, ir gatavi pakļauties kopīgajām prasībām," norādījis treneris.

Viņš paudis cerību, ka arī šogad daži U20 izlases spēlētāji varēs nākt palīgā arī valstsvienībai.
Bagatskis izvairīgi komentējis Kristapa Valtera pausto vēlmi atgriezties komandā, norādot, ka "Kristapa spēle Eirolīgā un Spānijas čempionātā apliecina, ka viņš kļuvis par stabilu, nobriedušu spēlētāju". "Tas ir ļoti patīkami. Pagaidām tas ir viss, ko varu pateikt. Šī lieta jāizvērtē kompleksi, ņemot vērā ļoti daudzus aspektus," sacīja Bagatskis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!