Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Latvijas basketbola izlasei Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra pēdējā spēlē ar Rumāniju otrdien jāspēlē uzmanīgi, jo pretinieki savā laukumā rāda labu sniegumu, uzskata Latvijas basketbola izlases galvenais treneris Ainars Bagatskis.

Atgādinām, ka spēles Rumānijas pilsētā Sibiu sāksies plkst.18:00 un to tiešraidē pārraidīs LTV7.

Ceļojums uz Sibiu bija garš un nogurdinošs, bet ne velti izbraucām jau svētdien. Uzņemšana ir visaugstākajā līmenī, esam atguvušies, visi spēlētāji ir gatavi cīņai. Cik gatavi - to redzēsim laukumā," Latvijas Basketbola savienības oficiālajā mājaslapā internetā citēts Bagatskis.

"Protams, esam skatījušies Rumānijas izlases pēdējās spēles. Stils viņiem nemainās, lielus pārsteigumus negaidām. Galvenais, lai mēs nepārsteigtu paši sevi," turpināja speciālists. "Jābūt ļoti uzmanīgiem, jo pretinieks, kuram turnīrā nekas vairs nav vajadzīgs, savā laukuma var būt ļoti bīstams. Nav nekādu pazīmju, ka komandā būtu pašpārliecināts noskaņojums, taču to, cik nopietni patiesībā esam, parādīs tikai notikumi laukumā."

Grupas kopvērtējumā šobrīd sešas uzvaras astoņos mačos ir Bosnijai un Hercegovinai, kurai ar pieciem panākumiem septiņās spēlē seko Gruzija. Latvija ar četrām uzvarām septiņās cīņās atrodas trešajā vietā, Nīderlandes kontā ir divas uzvaras septiņās spēlēs, bet Rumānija tikusi pie viena panākuma septiņos mačos.

Latvijas basketbola izlases sastāvs Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra mačam ar Gruziju:

Jānis Strēlnieks, Edgars Jeromanovs, Dairis Bertāns, Kaspars Bērziņš, Artūrs Bērziņš, Mārtiņš Meiers, Rihards Kuksiks, Dāvis Bertāns, Mareks Mejeris, Kaspars Vecvagars, Andrejs Šeļakovs, Rolands Freimanis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!