Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Latvijas vīriešu basketbola izlases galvenasi treneris pēc sestdienas spēles pret Turciju atzinis, ka šo vēsturisko uzvaru nodrošināja viņa vadītās komandas spēja uzturēt augstu spēles tempu un pārsteigt pretiniekus.

Kā ziņojām, Latvijas izlase pārbaudes spēlē, gatavojoties Eiropas čempionātam, ar 66:61 (18:19, 36:35, 50:45) uzvarēja Turcijas izlasi. Jāpiebilst, ka Turcijas komandu izdevies uzvarēt pirmo reizi mūsu valstsvienības vēsturē.

"Ar pliku meistarību Eiropas elites komandas apspēlēt nevaram, tāpēc jācenšas pretiniekus pārsteigt un jāuztur augsts spēles temps. Abus mērķus var sasniegt, izmantojot plašu spēlētāju rotāciju. Turklāt mūsu komplektācija, īpaši aizsardzības līnijā, ļauj plaši manevrēt, izmantojot atsevišķu spēlētāju labākās īpašības," intervijā Latvijas Basketbola savienības mājas lapā saka Bagatskis. "Kamēr pacietīgi spēlējām uzbrukumā un metām tad, kad bija pamats to darīt, viss bija kārtībā arī aizsardzībā un turkiem tā ļoti nepatika. Taču, tiklīdz sākām steigties, pretinieki uzreiz to izmantoja, nodemonstrēdami lielisku pāreju no aizsardzības uzbrukumā. Patīkami, ka tādos neveiksmju brīžos tomēr nekritām panikā un, saglabājot vēsas galvas, nepakļāvāmies turku provokācijām. Turklāt saglabājām veselīgu agresivitāti, tai skaitā pie pretinieku groza izcīnot 18 bumbas (visā spēlē atlēkušās 46-41). Domāju, ka iznākums atbilda spēles gaitai."

Treneris atzīst, ka šajā mačā apzināti mainīts spēlētāju sastāvs laukumā, un sola, ka eksperimenti vēl turpināsies. ""Pamatpiecnieks (Bertāns, Šķēle, Kuksiks, Artūrs Bērziņš un Zaķis) bija citādāks nekā pirmajā mačā un nesolu, ka eksperimenti beigušies," saka Bagatskis. "Kvalitatīvu spēles posmu mūsu izpildījumā bija vairāk nekā pirmajā mačā. Tas attiecas gan uz visas komandas spēli, gan atsevišķu spēlētāju darbību. Piemēram, debitants Jānis Timma šodien jau bija labāk iejuties komandas spēlē, kas viņam jāapgūst no jauna. Arī Mārtiņš Laksa viņam atvēlētās minūtes nostrādāja ļoti labi, aizsardzībā veiksmīgi darbojoties pret Turkoglu. Valstsvienībā nav iespējams visiem dot vienādi lielu spēles laiku, tāpēc svarīgi ir nevis "cik", bet gan "kā" tu nospēlē savas minūtes. Priecē, ka šodien parādījās vairāk "ekstra" piespēļu, kurām sekoja brīvi metieni no labām pozīcijām. Tie gan varētu būt precīzāki (trīspunktnieki 3/25, divpunktnieki 18/38), bet ceru, ka precizitāte līdz Eiropas čempionātam atlikušajā mēnesī vēl nāks klāt. Rīt ar serbiem būs jauna spēle un jauns sastāvs."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!