Foto: DELFI

Izraēlas basketbola kluba Telavivas "Maccabi FOX" vadība komandas galvenā trenera amatā vēlas redzēt Latvijas speciālistu Ainaru Bagatski, vēsta basketbola apskatnieks Deivids Piks.

Kā ziņo Piks, tad "Maccabi FOX" vadība mēģina vienoties ar Bagatska pašreizējo darba vietu Stambulas "Dariššafaka Doguš", kur latvietis ir galvenā trenera Deivida Blata asistents.

Vēlāk Piks ziņoja, ka "Dariššafaka Doguš" atļāvusi Bagatskim uzsākt pārrunas ar "Maccabi FOX".

Tikmēr Izraēlas masu mediji jau ziņo, ka "Maccabi FOX" un "Dariššafaka Doguš" vienojušās par Bagatska pāreju, un arī Latvijas treneris praktiski esot piekriti uzņemties titulētā kluba vadību.

Aizvadītajā nedēļā no "Maccabi FOX" galvenā trenera amata atkāpās Rami Hadars. Viņa vadībā ULEB Eirolīgā Telavivas komanda izcīnījusi piecas uzvaras 12 spēlēs, kas kopvērtējumā dod 10. vietu. Savukārt Izraēlas čempionātā šī komanda ir līderpozīcijā.

Aizvadītajā vasarā Bagatskis ar Stambulas komandu noslēdza divu gadu līgumu. Viņš iepriekšējos divus gadus strādāja par galveno treneri Krievijas klubā "Ņižņij Novgorod". Treneris savas karjeras laikā vadījis klubus Gruzijā un Ukrainā, tostarp Kijevas "Budiveļņik", ko divreiz aizveda līdz valsts čempionu godam. Pašreizējais Latvijas izlases galvenais treneris strādājis arī ar pašmāju klubiem "Barons" un "Valmiera", slaveno Lietuvas komandu Kauņas "Žalgiris", kā arī Krievijas vienību Krasnojarskas "Jeņisej".

Savukārt kopš 2010. gada Bagatskis ir Latvijas izlases galvenais treneris.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!