Foto: F64

Latvijas vīriešu basketbola izlases galvenais treneris Ainars Bagatskis nemainīs valstsvienības sastāvu pirms sestdien gaidāmās Eiropas čempionāta kvalifikācijas priekšpēdējās spēles pret Gruziju, informē Latvijas Basketbola savienība.

Latvijas vīriešu valstsvienība Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra priekšpēdējā spēlē sestdien plkst.17 Arēnā Rīga sacentīsies ar Gruzijas izlasi. Abām komandām pagaidām ir vienāda bilance - četras uzvaras un divi zaudējumi. Uzvarētāji nodrošinās ceļazīmi uz finālturnīru, zaudētājiem cerības būs jāatliek uz pēdējo kārtu 11.septembrī, kad Latvijas komanda spēlēs izbraukumā Rumānijā, bet Gruzijas izlase Tbilisi tiksies ar Nīderlandes vienību.

"Mūsu komandas sastāvs nemainās, visi ir veseli un gatavi spēlēt. Arī tie, kuri dažādu iemeslu dēļ pēdējos mačos spēlējuši mazāk vai palikuši malā. Domājam par to, kā pretiniekiem sagādāt pārsteigumus, taču uzmanīsimies, lai tie nepārsteigtu mūsu pašus," saka Bagatskis. "Galvenais uzdevums - neļaut gruzīniem sajust spēles garšu, sagaidīt iedvesmu. Pretiniekiem ir meistarīgi un pieredzējuši spēlētāji, kuri parasti spēli sāk ļoti agresīvi un prasmīgi izmanto pretinieku kļūdas. Mūsu pirmajā mačā Tbilisi zaudējām ne jau tāpēc, ka nepaveicās pašās pēdējās sekundēs. Galvenais iemesls - pretinieki daudz punktu guva pēc mūsu sasteigtajiem metieniem un kļūdām. Šoreiz centīsimies viņus piebremzēt, uzspiest spēli pieci pret pieci."

"Jā, pretiniekiem ir pašaurs līderu loks, taču uz viņu nogurumu neceram. Nekas viegls mūs negaida, jābūt gataviem pacietīgai cīņai visu 40 minūšu garumā," piebilst Bagatskis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!