Foto: LETA

Latviešu basketbolista Riharda Kuksika pārstāvētā "Ņižņij Novgorod" komanda negrasās tik ātri padoties VTB Vienotās līgas pusfināla sērijā, cīnoties pret Krievijas superklubu Maskavas CSKA, portālam "championat.ru" atzina kluba treneris Latvijas speciālists Ainars Bagatskis.

Kā zināms, "Ņižņij Novgorod" pirmajā mačā ceturtdien viesos zaudēja ar 79:86, bet pēc tam sestdien piedzīvoja zaudējumu arī otrajā pusfināla sērijas spēlē, ar 77:97 izbraukumā piekāpjoties Maskavas CSKA. Līdz ar to sērijā līdz trim uzvarām tā tagad atrodas iedzinējos ar 0-2.

"Pirmā spēle parādīja, ka varam cīnīties ar tāda līmeņa komandu kā Maskavas CSKA, toreiz līdz uzvarai pietrūka pavisam maz," pauda Bagatskis, kam vadīt "Ņižņij Novgorod" klubu palīdz divi citi Latvijas speciālisti - Artūrs Štālbergs un Oskars Ernšteins.

"Otrajā spēlē mums veicās grūtāk, taču arī tad neizskatījāmies bezcerīgi," stāstīja Latvijas speciālists. "Apsolu, mēs cīnīsimies."
Sērijas trešā spēle Ņižņijnovgorodā norisināsies otrdien.

Tikmēr VTB Vienotās līgas otrajā pusfināla sērijā pašlaik Krasnodaras "Lokomotiv-Kubaņ" komanda izvirzījusies vadībā ar 2-1, cīnoties ar Maskavas apgabala "Himki".

Šosezon VTB Vienotajā līgā piedalījās 16 komandas, kur katra aizvadīja divu apļu turnīru, kopumā regulārajā turnīrā nospēlējot 30 mačus, bet astoņas labākās vienības iekļuva izslēgšanas spēlēs.
Šajā sezonā VTB līgas regulārajā čempionātā startēja desmit klubi no Krievijas, kā arī pa vienai komandai no Kazahstānas, Somijas, Latvijas, Igaunijas, Čehijas un Baltkrievijas.

Jau vēstīts, ka sākumā bija plānots, ka jaunajā VTB līgas sezonā piedalīsies 22 klubi, taču no starta nolēma atteikties piecas Lietuvas vienības, nu jau vairs neeksistējošā Krievijas komanda Sanktpēterburgas "Spartak", kā arī Polijas vienība Zgoželecas "PGE Turow". Tikmēr valstī nestabilās situācijas dēļ VTB līgā nespēlē arī Ukrainas vienības "Doņeck" un Mariupoles "Azovmaš".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!