Foto: F64
Finansiālu problēmu dēļ Gruzijas klubu "Sokhumi" atstājis Latvijas izlases galvenais treneris Ainars Bagatskis, kurš noslēdzis līgumu ar Ukrainas komandu Krivojrogas "Kryvbasbasket", informē Latvijas Basketbola savienība.

Bagatska sadarbība ar Gruzijas komandu "Sokhumi" aizsākās pērnajā pavasarī, kad tika noslēgts līgums pēc sistēmas 1+1. Gruzijas čempionātā viņa vadībā komanda finišēja ceturtajā vietā un kluba vadība uz 2012.gada sezonu kala vērienīgus plānus. Tomēr finansiālu iemeslu dēļ tie nepiepildījās.

"Kluba cerības un vēlmes izrādījās lielākas par iespējām. Vasaras beigās tika piesaistīti meistarīgi basketbolisti, tai skaitā vīri ar NBA pieredzi. Taču finansiālu iemeslu dēļ kopš darba sākuma komandu jau pametuši seši spēlētāji. Ierindā palikušais sastāvs ir apmēram tāds, kāds bija pērn un man darbs tādā līmenī nešķita interesants," saka Bagatskis. "No otras puses, konkrētajā situācijā treneru – mana un par otro treneri uzaicinātā Arņa Vecvagara – algas klubam bija pārāk smags slogs. Panācām vienošanos par darba attiecību pārtraukšanu, otrdien atvadījāmies no komandas un atgriezāmies Rīgā. Finansiālu pretenziju pret klubu mums nav – esam pirmie, ar kuriem "Sokhumi" norēķinājās pilnībā."

Gruzijas čempionāta pirmajās trijās spēlēs "Sokhumi" uzvarēja, bet sestdienas mačā – pirmajā, ko aizvadīja bez latviešu treneriem – piedzīvoja zaudējumu.

Jau pirmdien Bagatskis noslēdza līgumu ar Krivojrogas "Kryvbasbasket", kas Ukrainas čempionātā pagaidām ieņem pēdējo vietu.

"Kluba vadība, acīmredzot, novērtējusi manas "ugunsdzēsēja" prasmes," jokojot saka Bagatskis. "Kluba rīcībā ir līdzekļi sastāva pastiprināšanai un ticu, ka varēs atrast arī iekšējās rezerves, lai rezultātus uzlabotu. Līgums noslēgts līdz sezonas beigām, tātad manus pienākumus Latvijas valstsvienībā tas nekādi neietekmēs."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!