Foto: F64

Latvijas basketbola izlase Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra pirmajā spēlē nospēlējuši atzīstami, taču mača galotnē pietrūkusi veiksme, Latvijas Basketbola savienības oficiālajā mājaslapā citēts valstsvienības galvenais treneris Ainārs Bagatskis.

Atgādinām, Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra pirmajā spēlē Latvija ar rezultātu 84:87 (22:23, 16:18, 29:23, 17:23) sīvā cīņā zaudēja Bosnijas un Hercegovinas valstsvienībai.

"Pirms spēles bija jūtams, ka spēlētāji ir noilgojušies pēc oficiālo spēļu gaisotnes un emocijām. Bija starta drudzis, taču ar to itin drīz tikām galā un spēlētāji sajuta, ka var cīnīties sekmīgi," citēts Bagatskis. "Spēles lielākā daļa ritēja punkts punktā un varētu teikt, ka pamatvilcienos viss bija kārtībā. Bija kustīgs uzbrukums, bija liela vēlēšanās aizsardzībā. Spēlē pieci pret pieci darbojāmies labāk par pretiniekiem. Pretinieku līderis Teletovičs iemeta savus 24 punktus, taču panācām, ka metienu precizitāte viņam bija zem viduvējas (no spēles 8/26)."

"Diemžēl gadījās īslaicīgi krīzes brīži, kad dažās minūtēs vai pat sekundēs pretiniekiem izdevās vairākas rezultatīvas darbības. Bosnieši 28 punktus guva pusātrajos vai ātrajos uzbrukumos, kurus neapturējām kaut vai ar piezīmi. Pie sava groza ļāvām izcīnīt 17 bumbas, bija neattaisnojams brāķis metienos no groza apakšas," viņš turpināja. "Var atsaukties uz pieredzes trūkumu, skatītāju un tiesnešu spiedienu, taču pateikšu vienkāršāk: visas 40 minūtes jāspēlē kā īstiem večiem - tad viss būs kārtībā. Un jākrāj pieredze, lai pieņemtu pareizus lēmumus galotnē, kad divās epizodēs mums pietrūka pārliecības, ber mājinieki trāpīja no ļoti grūtām pozīcijām."

Bagatskis nevēlējās kritizēt savus spēlētājus, un uzsvēra, ka pēc šī mača katram ir jāizdara secinājumi. Tāpat viņš apzinās, ka vairāki basketbolisti domās ir par nākamās sezonas līgumu.

"Turnīru sākt izbraukumā allaž ir grūti, taču pierādījām, ka esam līdzvērtīgi pretinieki komandai, kuru uzskata par vienu no grupas favorītēm. Tagad mums ir sešas dienas laika sagatavoties nākamajai spēlei ar Nīderlandes izlasi. Visa cīņa vēl priekšā," uzskata speciālists.

Latvijas vīriešu basketbola izlases sastāvs spēlei pret Bosniju un Hercegovinu:

Jānis Strēlnieks (Sanktpēterburgas "Spartak", Krievija), Edgars Jeromanovs (Norčēpingas "Dolphins", Zviedrija), Dairis Bertāns, Kaspars Bērziņš (abi - "VEF Rīga"), Artūrs Bērziņš, Mārtiņš Meiers (abi - "Ventspils"), Rihards Kuksiks (bez kluba), Dāvis Bertāns (Belgradas "Partizan", Serbija), Mareks Mejeris ("Knet&Eniac", Spānija), Rolands Freimanis ("Girona", Spānija), Kaspars Vecvagars ("KK Baltai", Lietuva).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!