Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Latvijas basketbola izlase pēc zaudējuma pirmajās mačā pārbaudes spēļu turnīrā Polijā esot uz sevi nikna, Latvijas Basketbola savienības (LBS) oficiālajā mājaslapā internetā citāts vienības galvenais treneris Ainārs Bagatskis.

Atgādinām, ka turnīra pirmajā mačā Latvija ar rezultātu 85:87 (21:25, 22:23, 16:17, 26:22) atzina Itālijas valstsvienības pārākumu.

Ar to brāķi aizsardzībā, kādu pieļāvām trijās pirmajās ceturtdaļās, varējām nonākt krietni lielākos mīnusos. Tikai ceturtajā ceturtdaļā sākām sevi cienīt un septiņas minūtes nospēlējām tik labi, kā vēl nekad. Panācām piecu punktu pārsvaru, piespiedām nervozēt pretiniekus un viņu treneri, kurš brīnumainā kārtā nedabūja tehnisko piezīmi," stāstīja Bagatsikis. "Diemžēl pēc 79:74 aizsardzībā viss atgriezās mums nepatīkamajās sliedēs un pēdējās trijās minūtēs ielaidām 13 punktus. Kad rezultāts bija mīnus trīs, Jānis Strēlnieks pēc veiksmīga pirmā soda metiena otro tīšām aizmeta garām, divas reizes izcīnījām atlēkušo bumbu, tomēr rezultātu izlīdzināt neizdevās."

"Statistikā gandrīz visi rādītāji ir vienādi. Atšķīrās tas, ka pēc spēlētāju maiņām mūsu sniegums pasliktinājās, bet Itālijas komandai daži uz maiņu nākušie spēlētāji pastiprināja komandas spēli. Mums spēlētāju ieguldījumu itin precīzi parāda statistika. Brīžiem pārāk respektējām pretinieku centra spēlētāju Marko Kuzinu," viņš turpināja. "Lielākās problēmas mums rodas aizsardzības spēlē viens pret vienu. Sešās nedēļās nevar iemācīt to, kas iepriekš nav apgūts klubos. Pagaidām laukumā ir redzama starpība starp basketbolistiem, kuriem ir laba prakse labās komandās un tiem, kuri nespēlē gluži tik labos klubos, kā paši gribētu"

"Pēc tāda zaudējuma esam nikni uz sevi, pretiniekiem un tiesnešiem, tomēr nekādas nolemtības sajūtas nav. Ir daudz iespēju progresēt un, ja vien spēsim izmantot kaut vai pusi no tām, būs arī uzvaras. Pirms rītdienas spēles ar Polijas izlasi centīsimies mērķtiecīgi sagatavoties, izpētot pretinieku pirmo maču. Bet galvenais akcents joprojām būs ar pašu spēles kvalitāti. Tāpēc videoseansā arī izpētīsim, cik punktus Itālijas izlase mums iemeta un cik ielaidām paši. Jāsāk sevi cienīt - tad būs arī uzvaras," uzsvēra speciālists.

Tāpat Latvijas izlases treneris pastāstīja, ka aizvadītajā mačā traumu guva centra spēlētājs Andrejs Šeļakovs, bet pagaidām nav zināms, cik trauma ir nopietna.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!