Foto: DELFI.lt
Bijušais Latvijas izlases galvenais treneris Ainars Bagatskis pievienosies "VEF Skola" galvenajam trenerim Raimondam Feldmanim, abiem šovasar strādājot Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Vasaras līgā Ņūorleānas "Pelicans" treneru kolektīvā.

Feldmanis jau pērnvasar strādāja NBA Vasaras līgā "Pelicans" komandā, kļūstot par pirmo latviešu speciālistu, kurš ticis pie šādas iespējas.

Savukārt tagad basketbola apskatnieks Deivids Piks ziņo, ka "Pelicans" treneru kolektīvam pievienosies arī Bagatskis, kurš būs viens no Ņūorleānas kluba galvenā trenera Kevina Hensona palīgiem.

Bagatskis aizvadītajā sezonā nevienā klubā nestrādāja, būdams Latvijas izlases konsultants, ar padomu palīdzot Arnim Vecvagaram. Bagatskis Latvijas izlases galvenā trenera amatu atstāja pērn pēc Eiropas čempionāta finālturnīra.

Pie Latvijas izlases stūres Bagatskis bija kopš 2010. gada, komandu vadot četros Eiropas čempionātu finālturnīros, ar katru turnīru komandai progresējot. Tā 2011. gadā Latvija ieņēma 22.vietu, pēc diviem gadiem bija 11. pozīcijā, 2015. gadā palika astotā, bet pērn izcīnīja piekto vietu. Zīmīgi, ka vēl četras reizes Bagatskis finālturnīrā startējis kā spēlētājs.

Bagatskis trenera karjerā Kijevas "Budiveļņik" komandu divreiz aizvedis līdz Ukrainas čempionu godam. Tāpat viņš strādājis arī ar Latvijas klubiem "Barons" un "Valmiera", slaveno Lietuvas komandu Kauņas "Žalgiris", kā arī Krievijas vienībām Krasnojarskas "Jeņisej" un "Ņižņij Novgorod". Vēl Bagatskis trenējis arī Gruzijā un Izraēlā, kur strādāja ar slaveno Telavivas "Maccabi Fox", pērn maijā no šīs vienības tiekot atlaists.

NBA Vasaras līgas turnīrs Lasvegasā sāksies 6.jūlijā un tajā piedalīsies visu līgas klubu komandas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!