Foto: fibaeurope.com

Latvijas basketbola valstsvienība Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra spēlē ar Rumāniju uzvarējusi, kaut tai nekrita tālmetieni un bija slikts soda metienu procents, pēc cīņas atzina Latvijas izlases galvenais treneris Ainārs Bagatskis.

Kā ziņots, aizvadītajā mačā Latvijas izlase izcīnīja panākumu ar 88:65 (20:16, 16:19, 29:18, 23:12), atlases cikla pirmo apli noslēdzot ar trim panākumiem trijās cīņās.

"Rumānija spēlēja kā gaidījām. Viņu akcents bija likts uz tempa bremzēšanu, centās mūs apstādināt. Rumānija ir pieredzējusi komanda un tā viņiem bija vienīgā iespēja turēties mums līdzi," pēc cīņas atzina Bagatskis. "Priecē, ka spēli uzvarējām bez tālmetieniem un ar sliktu soda metienu procentu. Tāpēc rezultāts neauga tik ļoti, kā skatītājiem gribējās."

Bagatskis atzina, ka pēdējās 14 minūtēs Latvija pilnībā kontrolējusi spēles gaitu, īpaši uzsverot Mareka Mejera un Aigara Šķēles sniegumu. "Spēlējām kā komanda, visi izdarīja savu darbu."

"Rumāņi bija atbraukuši, lai cīnītos. Pēc pārtraukuma sākām spēlēt citādāk, bumbas pašas krita rokās," teica izlases spēlētājs Jānis Blūms, kurš deva lielu atspaidu Latvijas izšķirošā izrāviena radīšanā. "Izveidojām ātros uzbrukumus, ieguvām pārliecību. Tāpat skatītāji mūs pavilka un ieguvām sajūtas, kādas "Arēnā Rīga" sen nav bijušas."

"Bijām labi izskautojuši viņu sistēmas, zinājām, ko pretinieki darīs, tomēr pāris reižu iekritām," atzina spēlētājs.

"Līdz puslaika pārtraukumam spēle bija līdzīga, tomēr tad pieļāvām kļūdas, kas mums maksāja punktus," atzina Rumānijas izlases galvenais treneris Marsels Tenters. "Vairākas reizes riskējām, tomēr vēlos apsveikt Latviju - tai vienmēr bija risinājumi."

"Mūsu mērķis ir kvalificēties finālturnīram. Zaudējām cīņu, tomēr joprojām turpinām piedalīties karā. Katra spēle mums ir liela cīņa," teica rumāņu speciālists.

Kvalifikācijas cikla apakšgrupā pēc trim kārtām Latvija ar trim uzvarām ir līdere, par panākumu mazāk ir Rumānijai, Zviedrija izcīnījusi vienu panākumu, bet Slovākija joprojām ir bez uzvarām.

Arī nākamā atlases cikla spēle notiks Rīgā, kad 20.augustā tiks mēroti spēki pret Zviedriju, savukārt pēc tam gaidāmi divi izbraukuma mači Slovākijā un Rumānijā.

Finālturnīram kvalificēsies septiņu atlases grupu uzvarētāji, kā arī seši labākie otro vietu ieguvēji.

Latvijas izlase pretendē uz kvalificēšanos astotajam Eiropas čempionāta finālturnīram pēc kārtas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!