Foto: F64

Latvijas Basketbola savienības (LBS) valde piektdien apstiprināja, ka līgums ar galveno treneri Ainaru Bagatski paliek spēkā līdz 2017. gada Eiropas čempionātam, taču aicināja veikt izmaiņas treneru sastāvā un gatavošanās procesā, vēsta LBS.

Vīriešu basketbola valstsvienības galvenais treneris Bagatskis LBS treneru komisijā un valdē sniedzis pārskatu par komandas startu olimpiskajā kvalifikācijas turnīrā Belgradā, kur Latvijas vienība izcīnīja divas uzvaras trijās spēlēs, pusfinālā izstājoties no cīņa par ceļazīmi uz Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm.

LBS valde atbalstīja galvenā trenera priekšlikumu samazināt valstsvienības treneru sastāvu, vienlaikus ierosinot veikt tajā izmaiņas. Tāpat no valstsvienības kandidātiem tiks gaidīti laikus pieņemti lēmumi par līdzdalību komandā. 2017. gada Eiropas čempionātā valstsvienībā tiks izvirzīti konkrēti augsti mērķi.

Gan valdes, gan treneru komisijas sēdē tika akcentēta uzmanība uz valstsvienības snieguma kvalitātes kritumu izšķirošās spēlēs, kurās ir paaugstināts atbildības līmenis.

Vēl treneru komisijas dalībnieki, izvērtējot atsevišķu basketbolistu sniegumu un jaunatnes izlašu pieredzi, uzsvēra nepieciešamību personības izaugsmes treneri iesaistīt darbā jau ar U-18 un U-20 izlašu spēlētājiem, lai nodrošinātu efektu ilgtermiņā.

Jau vēstīts, ka Latvijas izlase "Eurobasket 2015" turnīrā ierindojās astotajā vietā, bet ar to pietika, lai cīnītos par Rio ceļazīmi. Belgradā Latvijas valstsvienībai pusfinālā pret Puertoriko neizdevās atrast spēles ritmu un iekļūt finālā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!