Foto: FIBA

Latvijas basketbola treneris Ainars Bagatskis, kura vadītā Ukrainas basketbola izlase svētdien kvalificējās 2022. gada Eiropas čempionāta pamatturnīram, sarunā LTV raidījumā "Rīta Panorāma" atzina, ka viņa vadītās valstsvienības pārstāvji atceras smago sakāvi pret Latvijas izlasi 2013. gada Eiropas čempionātā.

Ziņots, ka Ukrainas basketbola izlase svētdien ar rezultātu 70:67 pieveica Austrijas izlasi, tādējādi nodrošinot vieto labāko trijniekā atlases turnīra F apakšgrupā. Ukraiņi mača laikā gan pieļāva veselas 27 kļūdas.

"Pēc spēles intervijā viens no spēlētājiem teica, ka skatītājiem spēle noteikti bija interesanta," par lielo kļūdu skaitu izteicās Bagatskis. "Es nepiekrītu. Ja spēles laikā atrodies pirmajā rindā un redzi bieži vien neizskaidrojamās lietas, kas notiek laukumā, tur brīžiem nekā patīkama nav. Pats galvenais šajā spēlē bija uzvara. Ne velti saka, ka spēles aizmirsīsies, bet rezultāts paliks."

Speciālists, kurš piedalījies četros Eiropas čempionātos kā spēlētājs un nu jau sagaida ceturtās meistarsacīkstes kā treneris, noteica, ka neatminas savā trenera karjerā spēli ar 27 pieļautām kļūdām.

"Lielākais paradokss ir tas, ka man nav pārmetumu spēlētājiem, ka viņi negatavojās vai nesaprata spēles nozīmi. Viņi vienkārši tik ļoti gribēja un centās, ka bieži vien pieņēma nepareizus lēmumus," atzina treneris.

Spēļu sabraukums notika Slovēnijas galvaspilsētā Ļubļanā, "Arena Stožice" zālē, kurā 2013. gada čempionātā Bagatska vadītā Latvijas izlase ar rezultātu 85:51 pieveica Ukrainas valstsvienību.

"Spēlētāji atgādināja par to. Kā viņi teica: "Jums tur krita iekšā no visām pozīcijām." Es atbildēju, ka varbūt vajadzēja mēģināt spēlēt aizsardzībā. Sausais atlikums bija, ka ar lielu rezultāta starpību uzvarējām Ukrainu, bet pēc tam Ukraina izšķirošajā spēlē, izmantojot mūsu aizsardzības taktiku, uzvarēja Serbiju. Mēs nenospēlējām tā kā vajag pret Beļģiju," klāsta Bagatskis.

Negaidītais zaudējums pret Beļģiju liedza Latvijas izlasei iekļūt ceturtdaļfinālā, kur nokļuva tieši ukraiņi, pēc tam arī nodrošinot ceļazīmi uz Pasaules kausu.

Speciālists sarunā arī uzsvēra, ka pēdējo sabraukumu neizmantos tikai gados jaunāku spēlētāju iesaistīšanai, jo augstāka vieta grupā nozīmē pozīciju augstākā grozā čempionāta apakšgrupu izlozē. Savukārt Latvijas izlasei, kurai februārī ar sešu punktu pārsvaru būs jāpieveic Bulgārijas basketbolisti, treneris novēlēja pacietību.

"Sagaidīt savus momentus un tos izmantot. Nekur nesteigties. Reizēm lielākais noslēpums basketbolā ir, ka tās ir 40 minūtes. Nekas nenotiek piecās, desmit vai 15 minūtēs," noteica treneris.

Ainars Bagatskis pie Latvijas vīriešu izlases stūres strādāja no 2011. līdz 2017. gadam. Savukārt kopš 2019. gada speciālists vada gan Ukrainas valstsvienību, gan basketbola klubu "Kyiv-Basket".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!