Foto: F64
"Šāda uzvara darīs mūs visus stiprākus," pēc Latvijas vīriešu basketbola izlase 2015.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra noslēdzošajā mājas spēles uzsver Latvijas valstsvienības galvenais treneris Ainārs Bagatskis

Portāls "Delfi" jau ziņoja, ka trešdien, 20. augustā, Latvijas vīriešu basketbola izlase 2015.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra noslēdzošajā mājas spēlē trešdien ar rezultātu 79:76 (17:18, 12:19, 22:13, 14:15, 14:11) pagarinājumā pieveica Zviedrijas valstsvienību.

Bagatskis stāsta:"Pēc spēles ar Rumāniju mēs, treneri, nenogurstoši atgādinājām, ka jāaizmirst labā situācija tabulā, jo iepriekšējās trīs uzvaras bija nākušas ļoti smagā cīņā. Nedrīkstējām būt mierīgi, bija vajadzīga kontrolēta agresivitāte.

Nespēlējām slikti. Bija daudz pamatotu darbību gan aizsardzībā, gan uzbrukumā. Tomēr aizsardzībā reizēm pietrūka pacietības pareizi nospēlēt visas 24 sekundes un zviedri lieliski izmantoja mūsu kļūdas. Savukārt mūsu uzbrukums nebija pietiekami precīzs, bija jūtams, ka spēlētāji nervozē.

Galotne bija ļoti sarežģīta, tomēr visu laiku saglabājām cerības. Pēdējā epizodē viss notika tā, kā vajadzēja notikt – Strēlnieks uzmeta tā, lai bumba atlektu tur, kur vajadzēja, Meiers pasita to tālāk un Bērziņš dabūja grozā. Pagarinājumā izpaudās tas, ka šodien spēlējām 6:5 – es domāju līdzjutēju atbalstu, kas ļoti palīdzēja. Šāda uzvara darīs mūs visus stiprākus."

Savukārt Latvijas valstsvienības kapteinis Jānis Blūms uzsver: "Spēle bija ļoti smaga. Zviedri bija ārkārtīgi motivēti un tas izpaudās jau pirmajās minūtēs, kad trīsreiz dabūjām pa muti. Tik asai pretdarbībai nebijām īsti gatavi, nevarējām atrast savu spēles ritmu. Daudz spēka iztērējām aizsardzībā, cenšoties izsekot pretinieku ātrajām sadarbībām, tāpēc uzbrukumā mazliet pietrūka enerģijas un precizitātes.

Pārtraukumā sarunājām, ka pretiniekiem atbildēsim ar tādu pašu agresivitāti. Tas palīdzēja panākt lūzumu un izlīdzināt rezultātu. Izšķirošajos brīžos basketbola dievs laikam novērtēja darbu, ko paveicām otrajā puslaikā.

Ļoti palīdzēja skatītāji – lieliska gaisotne. Ļoti smaga uzvara, kas vēl vairāk saliedēs mūsu komandu un palīdzēs kļūt vēl stiprākiem."

"Ļoti grūti komentēt tādu spēli ... Esmu lepns par to, kā mūsu jaunā komanda spēlēja ar tik spēcīgu komandu, kā Latvijas izlase. Mūsu spēles plānā akcentējām uzmanību uz Latvijas ārējās līnijas nobremzēšanu. Tas bija ļoti grūts uzdevums, taču mājinieku metienu procents(trīspunktnieki 9/36) liecina, ka esam tikuši galā. Dažiem spēlētājiem pievērsām īpašu uzmanību, citiem ļāvām mest brīvāk un mūsu taktika attaisnojās. Nedomāju, ka ir daudz komandas, kuras šajā zālē var atrasties vadībā spēles lielāko laiku. Diemžēl jau otro reizi pēdējos mačos piedzīvojām neveiksmi galotnē (arī Rumānijā), kaut gan, manuprāt, vismaz vienu uzvaru bijām pelnījuši..." - tā Zviedrijas izlases galvenais treneris Vedrans Bosničs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!