Foto: F64

Latvijas basketbola izlases galvenais treneris Ainars Bagatskis pēc ceturtdien Eiropas čempionāta (EČ) kvalifikācijas turnīra cīņā savā laukumā gūtās uzvaras pār Bosniju un Hercegovinu (80:64), uzsvēra, ka izšķiroša bijusi ne tikai otrās ceturtdaļas pirmā puse, kurā mājiniekiem izdevās atrāviens, bet visas spēles gaita, jo Latvijas izlase izmantoja pretinieku dotās iespējas, kā arī neitralizēja sāncenšu līderi.

Bosnijas un Hercegovinas galvenais treneris Aleksandrs Petrovičs pēc cīņas izcēla tieši otrās ceturtdaļas sākumu kā zaudējuma iemeslu, tomēr Bagatskis tam īsti nepiekrita, sakot, ka ar to viss vēl neesot beidzies un Latvija izmantoja iespējas, kuras radās, jo bosnieši uzbrukumā spēlēja sasteigti un nespēja atgriezties aizsardzībā. Treneris uzsvēra, ka labi nospēlēts pret pretinieku līderi Mirzu Teletoviču, kuru neitralizējuši Kaspars Bērziņš sākumā, bet vēlāk Dāvis Bertāns, dodot komandai pārliecību, ka Eirolīgas rezultatīvāko spēlētāju var apturēt.

"Taču tam visam būs nulles vērtība, ja kādam sāks likties, ka Nīderlandē spēle tikai futbolu. Nākamajai spēlei jāgatvojas ļoti nopietni, un nedrīkst domāt, ka varēs uzvarēt jau pirmajā ceturtdaļā. Gruzīni spēlei pret Nīderlandi piegājā vieglprātīgi un par to dabūja samaksāt," Bagatskis jau domāja par nākamo spēli, kuru Latvijas izlase aizvadīs Nīderlandē 5. septembrī.

Treneris sacīja, ka Holandē būs vajadzīga pacietība, kura komandai šoreiz bija 35 minūtes. Tuvojoties spēles beigu daļai kļūdu skaits Latvijas izlasei pakāpeniski pieauga, kas norādot, ka komandai ir pie kā piestrādāt, uzskata Bagatskis. Viņš palepojās, ka mājinieku izpildītās 19 rezultatīvas piespēles ir rādītājs, ko grūti atcerēties, un tas apliecina, ka Latvija spēlējusi komandas spēli. Savukārt ļaujot pretiniekiem gūt tikai 64 punktus, ir iespēja izdarīt secinājumus tiem, kas pirms tam pīkstēja, ka komanda nespēlē aizsardzībā, apmierināts par uzvaru sacīja Bagatskis.


Latvijas izlases rezultatīvākais spēlētājs Dairis Bertāns, kurš guva 25 punktus, sacīja, ka izdevies bosniešus slikti nospēlēt. "Pateicoties mūsu aizsardzībai viņiem spēle nevedās. Bosnija parasti spēlē iemet ap 90 punktiem, bet šoreiz nedaudz virs 60," uzsveŗa Bertāns. Arī viņš uzteica Kasparu Bērziņu par labu spēli pret Teletoviču, kam tāpēc bija jāmet grūti metienu. Savukārt par savu rezultativitāti viņš teica, ka pretinieki ne īpaši agresīvi spēlēja aizsardzībā, un tas bijis pateicīgi ātro uzbrukumu veikšanai, rodot iespējas mest pa grozu.

Bosniešu treneris Petrovičs sacīja, ka Latvija labi spēlējusi, tomēr izšķirošas bija 4-5 minūtes otrās ceturtdaļas sākumā, kad izbeidzās bosniešu uzbrukums. "Sekoja vairāki neveiksmīgi metieni, spēle pajuka un pēc 14:0 izrāviena Latvijai turpinājumā bija viegla spēle," piebilda viesu komandas treneris, sakot, ka bieži vien mājinieki ar ātrajiem uzbrukumiemt rijatā pret diviem, vai pat cetriem pret diviem sāncenšiem ieguva skaitlisko pārsvaru pretinieku laukuma pusē. "Latvijai bija vairāk apņēmības un gribas uzvarēt. Tas bija svarīgāks faktors nekā kāda atsevišķa spēlētāja sniegums," uzskatīja Petrovičs, kurš arī pieļāva iespēju, ka pēc iepriekšējām divām spēlēm viņa vadītā komanda nedaudz atslābinājusies.

Latvijas izlase izcīnīja trešo uzvaru piecās spēlēs, turnīra tabulā apsteidzot Bosniju un Hercegovinu, kam ir tāda pat bilance. Pirmajā abu komandu spēlē uzvaru savā laukumā ar 87:84 izcīnīja Bosnija un Hercegovina, taču pēc ceturtdienas cīņas savstarpējās spēlēs priekšrocība ir Latvijai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!