Foto: LETA
Sīva cīņa norit balsojumā par 2014.gada Latvijas labāko basketbolistu, savukārt pārējās kategorijās izkristalizējušies līderi.

Līdzjutēju balsojums risināsies līdz 2.novembra pulksten 23:59. Katru dienu no vienas IP adreses drīkst veikt vienu balsojumu katrā nominācijā! Līdzjutēji balsot var ŠEIT!

Balsojumā par Latvijas labāko basketbolistu visvairāk balsis saņēmis Dairis Bertāns, par kuru nobalsojuši 27,5 procenti cilvēku. Viņam seko Kristaps Porziņģis (25,4%), Jānis Blūms (20,4%), Kaspars Bērziņš (15,4%) un Jānis Strēlnieks (11,3%).

Tikmēr balsojumā par gada labāko basketbola treneri diezgan pārliecinošā līderpozīcijā izvirzījies Ainars Bagatskis, kurš saņēmis 40,7 % balsu. Aiz viņa ierindojas Jānis Gailītis (24,5%) un Ainars Zvirgzdiņš (24,3%). Nākamajās pozīcijās ir Roberts Štelmahers (6,7%) un Aigars Nerips (3,8%).

Tikmēr pārliecinoši lielāko balsu skaitu ieguvusi Anete Jēkabsone-Žogota. Viņa balsojumā par gada labāko basketbolisti ieguvusi 62,3%. Elīna Babkina ir otrajā vietā ar 9,7 %, bet aiz viņas ierindojas Ieva Krastiņa (9,3%), Gunta Baško-Melbārde (8%), Aija Putniņa (6,5%) un Zane Tamane (4,3%).

Balsojumā par gada labāko jauno basketbola spēlētāju līderis ir Rodions Kurucs, kurš iekrājis 34,3% procentus balsu. Otrajā vietā ar 28,1% balsu ir Rolands Šmits, trešais ir Kristers Zoriks (17,2%), bet tūlīt aiz viņa atrodas Kate Krēsliņa (16,7%). Tikmēr Dignai Strautmanei ir 3,7%.

Līdzjutēju balsojuma rezultātā tiks noskaidrota rangu tabula, katram dalībniekam piešķirot atbilstošu punktu skaitu (1.vieta – 1 punkts, 2.vieta – 2 utt.). Līdzīgs balsojums notiks vēl trijās grupās – mediji, LBS Treneru komisija un LBS valde. Balvas ieguvējus noteiks summējot visu četru balsojumu rezultātus (pirmajā vietā dalībnieks vai dalībniece ar mazāko vietu summu).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!