Foto: FIBA
Baltkrievijas vīriešu basketbola izlase pirmdien "Arēnā Rīga" 2023.gada Pasaules kausa (PK) priekškvalifikācijas otrajā spēlē ar rezultātu 77:72 (19:19, 19:20, 22:22, 17:11) uzvarēja Rumāniju.

Baltkrievijas izlasē, kura tikai pēdējā ceturtdaļā apliecināja favorītu lomu šajā spēlē, 20 punktus guva Kirils Sitņiks, bet 11 punktus pievienoja Vladislavs Bļizņuks.

Rumāņiem rezultatīvākais ar 14 punktiem un piecām atlēkušajām bumbām bija naturalizētais spēlētājs Patriks Ričards, 13 punktus un septiņas atlēkušās bumbas pievienoja Emanuels Kace, bet 11 punkti un sešas rezultatīvas piespēles Lukasa Tohātana kontā.

Pēc divām kārtām vadībā triju komandu grupā ir Latvijas basketbolisti ar divām uzvarām. Viena uzvara ir Baltkrievijai, bet Rumānija zaudējusi abās līdzšinējās spēlēs.

Jau ziņots, ka pirmajā turnīra spēlē Latvija sestdien sagrāva Rumāniju ar 108:72, maču sākot ar 21:0 izrāvienu, bet otrajā tikai pēdējā ceturtdaļā pārspēja Baltkrieviju ar 92:83.

Sacensību turpinājumā "Arēnā Rīga" Latvijas valstsvienība 11.augustā sacentīsies ar Rumāniju un 12.augustā - ar Baltkrieviju, bet 13.augustā savā starpā tiksies Baltkrievija un Rumānija.

Pēc divu apļu turnīra divas labākās komandas novembrī turpinās cīņu par ceļazīmi uz Pasaules kausa finālturnīru.

Pārējās trijās grupās sacensības sāksies 12.augustā.

Pasaules kausa finālturnīrs 2023.gada septembrī notiks Japānā, Indonēzijā un Filipīnās.

Latvija Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) rangu tabulā ir 27.vietā, Baltkrievijas izlase ieņem 51.vietu, bet Rumānija ir 55.vietā.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!