Foto: FIBA

Lielākā daļa Latvijas basketbola izlases spēlētāju jau apguvuši galvenā trenera Lukas Banki piekopto spēles stilu un kombinācijas, lai arī septiņi no 15 spēlētājiem augustā aizvadītajās spēlēs nepiedalījās, preses konferencē stāstīja treneris.

Latvijas vīriešu basketbola valstsvienībai pirmdien, 22. novembrī, Rīgā sākās īsa treniņnometne, gatavojoties 2023. gada Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīra pirmajām spēlēm ar Serbijas un Slovākijas izlasēm.

"Esmu ļoti priecīgs atgriezties pie komandas un sākt strādāt otrās kārtas spēlēm. Aizvadītajos mēnešos sekoju spēlētāju sniegumam. Novērtēju viņu parādīto sniegumu un to, kā viņi atsaucās uz spēlēšanu valstsvienībā," preses konferencē pirms kvalifikācijas cikla sākuma stāstīja Banki.

Septiņi no 15 spēlētājiem, kas ir Latvijas izlases rīcībā, nepiedalījās Pasaules kausa izcīņas pirmskvalifikācijas turnīra spēlēs augustā, tāpēc treneris grasās samazināt kombināciju un informācijas daudzumu, ko nodos basketbolistiem īsajā treniņnometnē.

"Interesantākais ir tas, kad es spēlētājus intervēju, lielākā daļa no viņiem sekoja spēlēm un vairāk vai mazāk zina, kāda ir spēles sistēma un kāds ir mūsu spēles stils," norādīja Banki, kurš piebilda, ka Aigars Šķēle jau apguvis visu, bet augustā nespēlēja traumas dēļ. "Es uzskatu, ka spēlētāji, kuri ir atgriezušies izlasē, ir komandas kodols, jo viņi ir stabili. Es viņus aicināju pieņemt jaunpienācējus. Es aicināju, lai viņi treniņu procesā iesaista visus, kas paātrinās sagatavošanās procesu."

Viņš arī piebilda, ka tā ir daļa no pašreizējā procesa un nemeklēs attaisnojumus.

Pirms nedēļas izziņotajā 15 spēlētāju sastāvā veiktas divas korekcijas – Artūra Strautiņa un Mārtiņa Meiera vietā valstsvienībai pievienojušies Mārtiņš Laksa un Kaspars Bērziņš. Latvijas Basketbola savienība ziņoja, ka Strautiņam ir trauma, bet Banki precizēja, ka basketbolists ir saslimis, bet Meieram pēc nesen veiktās komandas maiņas ir grūtības pamest Poliju.

Latvijas izlases galvenais treneris norādīja, ka neesot bijusi iespēja piesaistīt ULEB Eirolīgā spēlējošos spēlētājus, tomēr viņš norādīja, ka ir apmierināts ar viņa rīcībā esošajiem spēlētājiem. "Es pilnībā fokusējos uz viņiem," teica Banki.

Pirmdien Latvijas basketbola izlases darba plānā sapulce, videoseanss, foto sesija, treniņš un komunikācija ar mediju pārstāvjiem. Otrdien paredzēti divi treniņi, trešdien – viens un vakarā lidojums ar līgumreisu uz Belgradu, kur risināsies 2023. gada Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīra pirmā spēle. Pēc tam 29. novembrī Latvijas izlase savā laukumā "Arēnā Rīga" spēkosies ar Slovākijas valstsvienību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!