Foto: LETA

Latvijas vīriešu basketbola izlases galvenais treneris Luka Banki sarunā ar Latvijas Basketbola savienību (LBS) atklāja, ka Itālijas kluba Pezāro "Victoria Libertas" vadība lepojas, ka viņu darbinieks ieņem tik nozīmīgu amatu Latvijas izlasē.

26. un 29. novembrī Latvijas basketbola izlase sāks 2023. gada Pasaules kausa kvalifikācijas turnīru attiecīgi pret Serbijas un Slovākijas valstsvienībām. 22. novembrī Latvijas izlases spēlētāji tiksies uz īsu nometni, lai varētu sagatavoties mačiem.

Latvijas valstsvienības vadības uzmanības lokā ir vairāk nekā 50 spēlētāji. Novembrī uz treniņiem Banki ir iecerējis uzaicināt 15 spēlētājus, taču spēlētāju uzvārdi tiks nosaukti nedēļu pirms treniņnometnes.

Banki norādīja, ka ir apmierināts ar veidu, kā darbs tiek organizēts izlasē, jo tiek sekots spēlētāju statistikai, apmeklētas spēles klātienē, tiek uzturēta saziņa gan ar pašiem spēlētājiem, gan viņu treneriem.

"Vienīgā baža ir par kopīgo situāciju Latvijā cīņā ar vīrusu, jo lokdauna dēļ biju spiests atcelt plānoto semināru Rīgā, kā arī atteikties no iespējas tikties ar treneriem divas atklātās nodarbības Liepājā un Ventspilī. Esmu gatavs vadīt semināru tiešsaistes režīmā un ceru, ka tajā varēšu dalīties basketbola idejās ar daudziem kolēģiem, " teica Banki.

Izlases nākamās pretinieces ir Serbijas un Slovākijas izlases. Banki teica, ka nesagaida lielas izmaiņas Slovākijas valstsvienībā kopš aizvadītajām pārbaudes spēlēm augustā. Savukārt Serbijas valstsvienībai ir jauns galvenais treneris un garš potenciālo spēlētāju saraksts, kam Latvijas treneru korpuss seko līdzi.

Kopš 20.oktobra Banki pārņēmis arī Pezāro vienības vadību, pats treneris norādīja, ka viņu uzrunāja iespēja palīdzēt komandai, kas pašlaik nonākusi sliktākās pozīcijās. "Patiesi ceru, ka manas zināšanas un pieredze palīdzēs uzlabot situāciju," piebilda Banki.

Tāpat Banki atklāja, ka sarunas ar Pezāro komandas vadību bijušas vieglas, atklātas un godīgas. "Klubs zina, ka esmu Latvijas valstsvienības galvenais treneris un lepojas, ka viņu darbinieks ieņem tik prestižu posteni starptautiskajā basketbolā," uzsvēra itāļu treneris.

Iepriekšējā sezonā Banki strādāja Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) fārmklubā Longailendas "Nets", kas spēlē Attīstības jeb G līgā. Latvijas valstsvienībai viņš pievienojās pagājušajā pavasarī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!