Foto: F64

Latvijas basketbola izlases galvenais treneris Luka Banki pēc fantastiskās spēles Pasaules kausa kvalifikācijā pret Turciju bija bez vārdiem. Viņš slavēja spēlētāju sniegumu, kuri viņa darbu padarīja vieglu, pēc spēles preses konferencē teica Banki.

Jau vēstīts, ka Latvijas izlase 111:85 sagrāva Turcijas valstsvienību, mača gaitā realizējot 20 tālmetienus. Kristaps Porziņģis šajā mačā guva 22 punktus, izcīnīja 14 atlēkušās bumbas un bloķēja sešus metienus, savukārt Dāvis Bertāns pievienoja 17 punktus.

"Ko lai saka? "Wow" spēle, "wow" nakts. Es nezinu, kā citādāk aprakstīt šādu spēli," sacīja Banki. "Pat šodien, uzzinot, ka Artūrs Kurucs saslimšanas dēļ nevarēs spēlēt, visi bija gatavi. Visiem bija svarīgi, viņiem rūp valstsvienība. Es cenšos izmantot šo iespēju, mums ir lieliski talanti, lieliska attieksme. Mans darbs tagad šķiet viegls. Šo visu ir ļoti patīkami redzēt. Vienīgais, ko gribas teikt ir "vau". Puiši padarīja savus cilvēku laimīgus."

"Kad sastāvā ir tik talantīgi spēlētāji, šī ir spēlētāju spēle, nevis treneru. Man vajadzēja tikai rādīt virzienu," Banki turpināja. "Man un treneru korpusam jāmēģina noturēt fokuss. Izaicinājums nospēlēt vēl vienu šādu spēli. Mums nākamā spēle būs citā atmosfērā, un mums jāparāda šāda spēle pret citu pretinieku."

Otrajā puslaikā Jānis Strēlnieks un Rihards Lomažs apmainījās ar lomām, un Lomažs vairāk pildīja saspēles vadītāja lomu, jo viņa sedzējs bija vājāks aizsardzībā. Šādu lēmumu pieņēma paši spēlētāji, un Banki vien noteica, ka viņam būtu jāmaksā puse sava alga viņiem.

Turcijas valstsvienības galvenais treneris Ergins Atamans norādīja uz Turcijas problēmām aizsardzībā. "Šī bija neticama spēle. Latvija demonstrēja ekselentu sniegumu. Jebkura komanda šajā atmosfērā uzvarētu," teica Atamans, kurš pēc tam uzteica Kristapu Porziņģi. "Porziņģis bloķēja metienus. Viņa precizitāte bija lieliska, mums nebija izdevība uzvarēt. Turklāt Latvija guva punktus visos veidos, tāpēc beigām padevāmies."

Savukārt Turcijas izlases zvaigzne Džedi Osmans norādīja, ka uzvarēt spēlē, kurā pretinieki realizē 20 tālmetienus, ir ļoti grūti. "Mums aizsardzība bija galvenā problēma, un tas ir jālabo. Mums bija slikta spēle, Latvijai – laba," sacīja Osmans.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!