Foto: FIBA

Latvijas basketbola izlases galvenais treneris Luka Banki bija ļoti priecīgs par izcīnīto uzvaru pār Grieķiju, kas vēlāk nodrošināja valstsvienībai vietu Pasaules kausa izcīņas finālturnīrā.

Jau vēstīts, ka Latvijas izlase piektdien, 11. novembrī, pārspēja Grieķijas izlasi ar rezultātu 80:60, izcīnot sesto uzvaru kvalifikācijā. Vēlāk pēc Turcijas uzvaras pār Beļģiju kļuva zināms, ka Latvija oficiāli ir nodrošinājusi sev vietu Pasaules kausā.

"Šodien ir īpaša diena Latvijai un īpaša diena mūsu komandai," pēcspēles preses konferencē teica Banki. "Man ir liels gods pārstāvēt šo valsti un vadīt šos īpašos spēlētājus. Turnīra laikā atsevišķās spēlēs mums bijuši dažādi sastāvi, bet vienmēr esam sekojoši nospraustajam virzienam, veidojot saliedētu komandu."

Banki skaidroja, ka mačā pret Grieķiju plāns paredzēja kontrolēt spēli no aizsardzības, lielu uzmanību pievēršot cīņai pie groziem. "Viss izdevās. Spēlētāji paveica lielisku darbu visu 40 minūšu garumā," viņš turpināja. "Iespējams, pirmajā puslaikā dažās epizodēs mazliet pārcentāmies, bet otrajā vēl uzlabojām darbību aizsardzībā viens pret viens, un meistarīgi izkārtojām labas metienu iespējas mūsu snaiperiem.

Latvijas izlasē aizvadītajā mačā Jānim Strēlniekam 19 punkti, Jānim Timmam 17, Dairim Bertānam 15, "Pieredzējušie līderi – abi Jāņi un Dairis – apliecināja savu meistarību," teica Banki.

Jānis Strēlnieks teica, ka Latvijas izlase uz šejieni brauc uzvarēt, un tagad viņš ir ļoti laimīgs un lepns par savu komandu. "Priecājos par iespēju pārstāvēt savu valsti, kādas man nebija vairākus iepriekšējos gadus. Negribu ieslīgt detaļās par spēli, jo pirmdien būs nākamā cīņa," teica Strēlnieks.
Grieķijas izlases galvenais treneris Dimitris Itudis kritizēja Starptautisko basketbola federāciju (FIBA) par to, ka joprojām valstsvienībās nevar spēlēt labākie spēlētāji
"Apsveicu Latvijas komandu, kas šodien bija labāka. Cīnījāmies, piespiedām pretiniekus 17 reizes kļūdīties, taču nav iespējams uzvarēt, ja no spēles met ar 27% precizitāti. Latvijas komandai trīs spēlētāji ar Eirolīgas pieredzi šodien guva 51 punktu – tas izskaidro gala rezultātu," teica Itudis. "Nākamajā spēlē pirmdien mums jau būs cita komanda, tāpēc vēlos pavaicāt FIBA: "Ko jūs gribat šajā turnīrā?""

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!