Foto: FIBA

Latvijas vīriešu basketbola izlases galvenais treneris Luka Banki un kapteinis Dairis Bertāns pēc uzvaras Pasaules kausa kvalifikācijas turnīra mačā izcēla pretinieces Beļģijas agresīvo spēli otrajā puslaikā.

Jau ziņots, ka Latvijas izlase piektdien 2023. gada Pasaules kausa kvalifikācijas cikla mačā Monsā ar rezultātu 66:65 (23:10, 20:15, 14:20, 9:20) uzvarēja Beļģiju, kas pirms šīs kārtas bija vienīgā grupas līdere.

"Neskatoties uz to, ka abās komandās bija iztrūkumi sastāvā, izlases spēja cīnīties. Diemžēl otrais puslaiks nebija tik labs un nācās cīnīties pret pretinieku agresiju. Ir interesanti, jo aizvadīsim vēl vienu spēli pret šo pretinieku. Domāju, ka arī pirmdien Rīgā būs interesants mačs," pēcspēles preses konferencē stāstīja Banki.

"Bija svarīgi uzvarēt, neskatoties ne uz ko, un esmu priecīgs, ka tas izdevās. Pirmajā puslaikā kontrolējām spēli un rādījām labu sniegumu gan uzbrukumā, gan aizsardzībā. Otrajā puslaikā beļģi sāka reaģēt un spēlēja agresīvi, ko arī tiesneši viņiem ļāva darīt. Tas mums sagādāja problēmas, no šīm kļūdām ir jāmācās," skaidroja Bertāns.

Beļģijas izlases galvenais treneris Dario Ģerģa nebija iepriecināts par komandas spēli pirmajā puslaikā. Esot izdevies rast iespējas brīviem metieniem, taču tie netika realizēti.

"Esmu priecīgs par to, kā spēlētāji aizvadīja otro puslaiku, cīnījās un nepadevās. Nemeklēju attaisnojumus, taču nācās spēlēt ar mazu rotāciju, jo nevarējām mainīt sastāvu pēc vakardienas pieteikuma. Otrajā spēlē nebūs viegli, taču esam pierādījuši, ka varam spēlēt pret jebkuru pretinieku," uzsvēra Ģerģa.

Beļģijas izlases basketbolists Hanss Vanveins atzina, ka mājinieki maču zaudējuši jau pirmajā puslaikā.

"Pašā sākumā nebijām gatavi viņu agresīvajai spēlei, nekustinājām bumbu un nerealizējām metienus. Turpretī viņiem ļāvām izdarīt brīvus metienus un pretinieki no tā ieguva pārliecību. Ja būtu bijuši agresīvāki pirmajā puslaikā un pildījuši spēles plānu, būtu uzvarējuši – tas jāņem vērā pirmdienas spēlē," teica Vanveins.

Abas komandas savā starpā spēkosies arī pirmdien Rīgā.

A apakšgrupā pēc trīs spēlēm pa divām uzvarām ir Beļģijai, Latvija un Serbijai, bet Slovākija cietusi trīs zaudējumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!