Foto: LETA

Latvijas U-20 izlases galvenais treneris Arnis Vecvagars nosaucis 22 kandidātus, kuri pretendēs uz vietu valstsvienībā uz gaidāmo Eiropas čempionātu, bet vienu no potenciālajiem līderiem Rodionu Kurucu viņa pārstāvētas klubs "Barcelona" nevēlas laist uz nacionālo komandu, vēsta Latvijas Basketbola savienība.

Eiropas U-20 basketbola čempionāts notiks no 15. līdz 23. jūlijam Grieķijā, Krētas salā. Latvijas komandas pretinieki grupas turnīrā būs Izraēlas, Ukrainas un Lietuvas basketbolisti. Pēc pirmā posma visas komandas cīnīsies astotdaļfinālā.

"Saraksts ir plašs, jo diemžēl pagaidām nav skaidrības par vairāku spēlētāju līdzdalību. Droši zināms, ka sākotnēji iecerētajiem basketbolistiem veselības dēļ nevarēs palīdzēt Kārlis Garoza, bet Zigmāram Raimo ir vasaras mācības ASV. Par citiem vēl ir jautājumi," skaidroja Vecvagars. "Verners Kohs patlaban piedalās pirmsdrafta treniņos ASV un turpmākais grafiks atkarīgs no tā, kā viņam tur veiksies. Roberts Blumbergs pēc aģenta sniegtās informācijas kārto mācību lietas un varētu pievienoties pēc 20.jūnija. Artūrs Strautiņš kādu brīdi vēl būs Itālijas kluba rīcībā. Pret Rodiona Kuruca spēlēšanu izlasē iebilstot "Barcelona". Vairākiem ir veselības problēmas."

Kurucs šajā vasarā diezgan droši varētu tikt izvēlēts Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) drafta pirmajā kārtā. Viņš devies uz ASV, kur notiks pirms drafta treniņi. Aizvadīto sezonu viņš pavadīja "Barcelona II" komandā, kas spēlē Spānijas otrajā spēcīgākajā līgā.

Vecvagars arī ieskicēja U-20 izlases treniņu plānu: "Kandidātiem patlaban ir iespēja apmeklēt individuālos treniņus, kā arī veikt veselības pārbaudes. 12. jūnijā uz treniņnometni Madonā dosies visi, kas tobrīd būs Latvijā. Tur darbosimies līdz 22. jūnijam un, iespējams, pakāpeniski samazināsim kandidātu skaitu. Pēc tam trenēsimies Rīgā. 3. jūlijā dosimies uz nopietnu pārbaudes turnīru Turcijā. Būs piecas vērtīgas spēles, kas palīdzēs tikt skaidrībā par atsevišķu spēlētāju varēšanu un izveidot komandas modeli.

Latvijas U-20 izlases kandidāti:
Aizsargi
: Renārs Birkāns (Latvijas Universitāte), Arvīds Dambenieks (BJBS Rīga), Kristaps Feikners, Toms Upe, Nikolajs Zotovs (visi - VEF skola), Dāvis Gūtmanis (Jūrmala/Fēnikss), Eduards Hāzners (VEF Rīga), Miks Kalniņš (Madona/BJSS), Džeiks Eduards Krūmiņš, Kristaps Purpļevičs (Ventspils Augstskola), Valdis Seņkāns (Ezerzeme/Rēzekne),
Uzbrucēji: Rihards Bērziņš (Liepāja/Triobet), Roberts Blumbergs (GBA Sparta (Čehija)), Verners Kohs (GBA Sparta Praha (Čehija)), Arnolds Krauklis (BA Turība), Rodions Kurucs (Barcelona (Spānija)), Ričards Pinne (WN College (ASV)), Kristaps Salmiņš (BJBS Rīga/DSN), Artūrs Strautiņš (Grissin Bon (Itālija)),
Centri: Roberts Dembskis (Latvijas Universitāte), Mārcis Saulītis (Jūrmala/Fēnikss),

Sešiem spēlētājiem - Renāram Birkānam, Verneram Koham, Eduardam Hāzneram, Mārcim Saulītim, Džeikam Eduardam Krūmiņam, Dāvim Gūtmanim - ir pērnā U20 čempionāta pieredze.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!