Spānijas kluba "Barcelona Lassa" galvenais treneris Svetislavs Pesičs paslavējis Latvijas izlases basketbolistu Rolandu Šmitu, vienlaicīgi norādot, ka jaunais basketbolists, iespējams, trenējās pat par daudz, vēsta portāls eurohoops.net

"Viņš dzīvo "Palau" [kluba mājas arēna]. Esmu viņam prasījis, vai viņam ir draudzene, uz ko viņš atbildēja apstiprinoši. Skaidroju viņam, ja viņš turpinās trenēties katru dienu, visu dienu, pazaudēt draudzeni būs diezgan iespējams. Basketbols ir tikai basketbols. Viņš ir ļoti ambiciozs un pastāvīgi trenējas, par ko esmu ļoti priecīgs. "Barcelona" klubam viņš ir ļoti svarīgs spēlētājs," izteicās serbu treneris.

Tieši otrdien, 19. martā, Šmits aizvadīja līdz šim savu labāko spēli ULEB Eirolīgā, sasniedzot jaunus personīgos rekordus nospēlētajās minūtēs, punktos, atlēkušajās un pārtvertajās bumbās, kā arī lietderības koeficientā.

Valmierietis palīdzēja kaldināt Barselonas vienības uzvaru (93:64) pret savainotā Latvijas centra pozīcijas spēlētāja Anžeja Pasečņika "Herbalfie Gran Canaria" komandu, 19 minūtēs izceļoties ar desmit punktiem, piecām atlēkušajām bumbām, divām pārtvertām bumbām un lietderības koeficientu 15.

Šmitam esot laukumā, "Barcelona" pretiniekus apspēlēja ar 28 punktu pārsvaru, kas bija labākais rādītājs visā komandā.

23 gadus vecais spēka uzbrucējs uz "Barcelona" vienību pārgāja pirms 2017./18. gada sezonas, bet tobrīd vēl vienu gadu pavadīja "Fuenlabrada" rindās. Šī ir latvieša pirmā pilntiesīgā sezona Spānijas vadošās ACB līgas komandā, kuras labā viņš laukumā gājis vien 22 no 54 kluba aizvadītajām spēlēm.

69 gadus vecais Pesičs sezonas sākumā latvietim uzticējās reti, tomēr marta laikā Šmits jau četras reizes spēlējis vismaz desmit minūtes, kā arī vidēji spēlē izcēlies ar 9,6 punktiem.

Serbijas speciālists jau 2003. gadā ar "Barcelona" izcīnīja Eirolīgas titulu, kā arī divreiz triumfējis Eiropas čempionātā (gan ar Vācijas, gan Dienvidslāvijas izlasi), bet 2002. gadā vadīja Dienvidslāvijas valstsvienību, kas triumfēja Pasaules kausā.

Rolands Šmits šosezon vidēji spēlē atzīmējies ar 4,6 punktiem un 2,4 atlēkušajām bumbām. Savukārt "Barcelona Lassa" klubs ar 27 spēlēs 16 izcīnītām uzvarām Eirolīgā ieņem piekto vietu, bet Spānijas meistarsacīkstēs 23 spēlēs triumfējis 19 reizes, kas komandai ļauj atrasties turnīra tabulas pirmajā pozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!