Foto: F64
Viens no Latvijas leģendārākajiem basketbolistiem Uvis Helmanis beidzis karjeru un nākamajā sezonā būs Latvijas čempionvienības "Barons" galvenais treneris, informēja komandas direktors Jānis Pormalis.

Savukārt Helmaņa palīgi būs Edgars Teteris, Ziedonis Jansons un Dainis Bertāns.

"Helmanis būs galvenais. Tā kā pārējo treneru mums ir daudz, šobrīd domājam, kādi būs efektīvākie pienākumi un funkcijas, lai izveidotu labu komandu," pastāstīja Pormalis. "Tāpat mums Latvijas Basketbola līgas (LBL) otrajā divīzijā startēs fārmklubs, un arī to trenēs mūsu palīgi."

Jansons un Bertāns šogad bija Latvijas U-18 izlases treneri, bet nākamajā gadā vadīs U-19 valstsvienību, kas startēs Latvijā plānotajā pasaules čempionātā. Tieši "Barons" būs šīs vienības bāzes klubs.

"Strādāsim profesionāli, lai nākamgad būtu stipra U-19 izlase," uzsvēra Pormalis. "Centīsimies komandā piesaistīt visus spēlētājus, kas nav aizbraukuši uz ārzemēm. Savukārt potenciālie izlases spēlētāji, kuriem vēl nav garantēta vieta sastāvā, cīnīsies fārmklubā."

"Līdz ar to šogad neuzstādīsim augstus mērķus Latvijas čempionātā, bet strādāsim ar jauniešiem," komandas koncepta maiņu atklāja Pormalis.

Kā ziņots, "Barons" komanda noslēgusi līgumu ar Basketbola attīstības aģentūru (BAA) "Rīga" un daudzi tās basketbolisti nākamajā sezonā spēlēs Latvijas čempionvienībā.

Pormalis uzsvēra, ka joprojām atklāts ir jautājums par Žani Peineru, kuram konstatētas sirdsdarbības problēmas. "Šo jautājumu izskatām. Zinām, ka viņš ir talantīgs, tomēr jāsaprot, cik nopietnas ir viņa problēmas."

Tikmēr, runājot par vecākiem spēlētājiem, Pormalis atklāja, ka pagaidām nekādas skaidrības nav, bet vienībai būs pietiekoši daudz pārbaudes spēļu, lai sastāvs izkristalizētos. Pirmajā pārbaudes spēlē "Barons" 10.septembrī tiksies ar Tallinas "Kalev/Cramo" komandu, pēc tam vienība piedalīsies Jelgavas domes kausā un būs vēl vairāki mači.

Kā ziņots, "Barons" komanda nākamgad atkal startēs tikai LBL turnīrā. Pagājušajā gadā tā LBL finālsērijā pieveica "VEF Rīga" komandu ar rezultātu 4-3.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!