Foto: DELFI

Latvijas komanda "Barons kvartāls" Baltijas Basketbola līgas (BBL) regulārā čempionāta mačā trešdien ar 70:54 (15:14, 18:8, 19:20, 18:12) savā laukumā pieveica turnīra pastarīti Valgas "Maks&Moorits" no Igaunijas, ko trenē Sandis Buškevics, bet pārstāv Raitis Grafs un Jurijs Aleksejevs.

Kaut "Barons kvartāls" šo sezonu neaizvada pārāk pārliecinoši, "Maks&Moorits" komanda katrā iepriekšējā šīs sezonas BBL cīņā bija zaudējusi ar vismaz 30 punktiem un arī divkārtējiem Latvijas čempioniem nespēja izrādīt nopietnu pretestību.

Rezultatīvākais uzvarētājiem ar 19 gūtajiem punktiem bija Ilmārs Bergmanis, bet 14 punktus pievienoja Kārlis Apsītis.

Tikmēr viesiem rezultatīvākais ar 16 punktiem, deviņām atlēkušajām bumbām, četrām rezultatīvām piespēlēm un pieciem izprovocētiem noteikumu pārkāpumiem bija Jurijs Aleksejevs, kurš sezonu sāka Ukrainas vienībā "Odessa", bet Grafs neizgāja laukumā, kaut bija pieteikts.

Vēl vienā šīs apakšgrupas mačā trešdien Inga Bankevica pārstāvētā Pasvāles "Pieno žvaigzdes" komanda divu Lietuvas klubu duelī ar 86:73 (18:13, 20:21, 24:19, 24:20) savā laukumā pieveica Utenas "Juventus". Bankevics bija cīņai pieteikts, tomēr laukumā neizgāja.
Apakšgrupas līderpozīcijā ar sešiem panākumiem sešos mačos nostiprinājās "Pieno žvaigzdes" komanda, "Barons kvartāls" ar diviem panākumiem piecās spēlēs ieņem ceturto vietu, bet "Maks&Moorits" ir viena no trim vienībām līgā, kas joprojām cīnās bez uzvarām.

Jaunajā BBL sezonā piedalās 21 komanda - pa vienai no Zviedrijas un Somijas, divas no Kazahstānas, piecas no Latvijas, kā arī pa sešām no Lietuvas un Igaunijas.

Turnīra pirmajā posmā komandas sadalītas trīs grupās, pa septiņām vienībām katrā, klubiem aizvadot divu apļu turnīru. Abas Kazahstānas komandas šajā posmā visas spēles aizvada izbraukumā.

Pēc pirmā posma astotdaļfinālā iekļūs katras grupas spēcīgākās piecas komandas, kā arī labākā no sestajā pozīcijā palikušajām vienībām. Turpinājumā visās izslēgšanas turnīra kārtās, ieskaitot finālu, uzvarētājs tiks noteikts divu maču summā.

Kā ziņots, par pērnās sezonas BBL čempioniem kļuva "Ventspils" komanda, kļūstot par pirmo Latvijas komandu, kas ieguvusi titulu. Gan iepriekšējā, gan šajā sezonā turnīrā nestartē abi spēcīgākie Lietuvas klubi Kauņas "Žalgiris" un Viļņas "Lietuvos rytas", kā arī Latvijas čempioni "VEF Rīga".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!