Foto: DELFI

Latvijas basketbola komanda "Barons kvartāls" pirmajā Baltijas Basketbola līgas (BBL) mačā par trešo vietu otrdien ar 79:71 (13:22, 37:15, 16:16, 13:18) savā laukumā pieveica latviešu aizsarga Armanda Šķēles pārstāvēto Igaunijas čempionvienību Tallinas "Kalev"/"Cramo".

Pēc ļoti neveiksmīgas pirmās ceturtdaļas, kurā mājinieki piekāpās ar 13:22, "Barons kvartāls" otrajā spēles desmitminūtē pilnīgi mainīja cīņas gaitu. Latvijas klubs veica izrāvienu 15:0 un no rezultāta 16:25 ceturtdaļas ceturtajā minūtē panāca jau 31:25 savā labā. Savukārt pēc pirmā puslaika rīdzinieki bija priekšā jau ar 50:37.

Atlikušā mača gaitā cīņa lielākoties ritēja 10-15 punktu robežās. Kaut pēdējos uzbrukumos "Kalev"/"Cramo" izdevās nedaudz rezultātu samazināt, Latvijas klubs ieguva pieklājīgu pārsvaru pirms atbildes cīņas.

Rezultatīvākais "Barons kvartāla" komandā ar 19 gūtajiem punktiem bija Māris Gulbis, bet ar 17 punktiem izcēlās Deivids Duļķis.

Savukārt "Kalev"/"Cramo" vienībā ar 21 punktu un desmit bumbām zem groziem varēja lepoties senegāliešu viesspēlētājs Bamba Fols.

Tikmēr Šķēle 21 spēlētās minūtes laikā guva četrus punktus, realizējot vien divus no deviņiem metieniem no spēles. Tāpat latvietis izcīnīja trīs atlēkušās bumbas un izprovocēja trīs noteikumu pārkāpumus.

Abu komandu atbildes mačs piektdien risināsies Tallinā.

Kā ziņots, Rīgas klubs sacensību pusfinālā divu maču summā piekāpās Lietuvas klubam "Prienai", bet "Kalev"/"Cramo" atzina "Ventspils" pārākumu.

"Ventspils" basketbolisti otrdien aizvada pirmo spēli par zelta godalgām ar "Prienai" komandu.

Uzvarētāji abos dueļos tiks noskaidroti divu spēļu summā.

Plānots, ka pēc tam, kad būs noteikts BBL čempions, sezona noslēgsies ar Baltijas Superkausu, kas risināsies pēc finālčetrinieka jeb "Final Four" sacensību formāta.

Superkausa turnīrā piedalīsies BBL čempioni, kā arī 2012.gada triju Baltijas valstu čempionātu uzvarētāji.

Jāpiebilst, ka Latvijas čempionvienība "VEF Rīga" un abi spēcīgākie Lietuvas klubi - Kauņas "Žalgiris" un Viļņas "Lietuvos rytas" - šīs sezonas BBL turnīrā iesaistīsies tikai no Superkausa izcīņas.

Aizvadītajā sezonā BBL elites divīzijā triumfēja "Žalgiris" basketbolisti, kas finālā pieveica "Lietuvos rytas" komandu.

"VEF Rīga" tikmēr iepriekšējā sezonā izcīnīja trešo vietu BBL čempionātā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!