Foto: Renārs Buivids / facebook.com/BARONS

"Barons kvartāls" komanda trešdien "Triobet" Baltijas Basketbola līgas (BBL) regulārā čempionāta ietvaros pārliecinoši revanšējās "Jūrmala/Fēnikss" komandai par iepriekš piedzīvotu neveiksmi vietējā čempionātā, savukārt "Jēkabpils" basketbolisti mača beigās izrāva uzvaru Igaunijas pilsētā Rakverē.

"Barons kvartāls" A apakšgrupas spēlē viesos guva uzvaru ar 73:60 (15:8, 17:13, 21:17, 20:22), tiekot pie trešā panākuma četros BBL šosezon aizvadītos mačos un kļūstot par vienu no grupas līderēm, kamēr "Jūrmala/Fēnikss" turnīrā cieta trešo neveiksmi četrās cīņās.

Rīdziniekiem lietuvietis Taurs Jogela guva 17, bet Kristaps Dārgais 16 punktus, abiem izcīnot arī pa septiņām atlēkušajām bumbām.

Savukārt jūrmalniekiem Jēkabs Rozītis izcēlās ar 15, bet Edmunds Elksnis - 11 punktiem.

"Barons kvartāls" katrā no ceturtdaļām lēnām palielināja pārsvaru un nepilnas trīs minūtes pirms beigām bija vadībā ar 73:50, taču beigās ļāva pretiniekiem gūt desmit punktus pēc kārtas.

Tikmēr vēl vienā spēlē "Jēkabpils" viesos Rakverē dramatiskā mačā ar 83:82 (17:16, 20:26, 20:24, 26:16) uzvarēja Rakveres "Tarvas", tiekot pie ceturtā panākuma piecās spēlēs.

Jēkabpilieši pirms pēdējās ceturtdaļas atradās iedzinējos ar 57:66, taču piecas minūtes pirms pamatlaika beigām jau bija vadībā ar 73:72. Sīvā galotnē abas komandas vēl pa trīs reizēm izvirzījās vadībā, taču 37 sekundes pirms beigām Rinalds Sirsniņš realizēja divus soda metienus, kamēr "Tarvas" četras sekundes pirms sirēnas netrāpīja tālmetienu.

Uzvarētājiem lielisks bija komandas kapteinis Sirsniņš, kurš guva 19 punktus, izcīnīja astoņas atlēkušās bumbas un izdarīja deviņas rezultatīvas piespēles. Jurijs Aleksejevs pievienoja 13, bet Roberts Stumbris - 11 punktus.

Savukārt "Tarvas" komanda, kura šosezon BBL vēl nav uzvarējusi, no kārtējās neveiksmes neglāba amerikāņu leģionāra Džastina Beikera 29 gūtie punkti.

Abas vienības savā starpā BBL vēsturē tikās piekto reizi, jēkabpiliešiem tiekot pie trešās uzvaras.

A apakšgrupā "Barons kvartāls" un Raplas "Avis" komandām ir pa trīs uzvarām četrās spēlēs, bet pa diviem panākumiem četros mačos ir "Liepāja/Triobet" un Ķēdaiņu "Ņevežis" kontā, kamēr vienu uzvaru trīs mačos ir guvusi "Jūrmala"/"Fēnikss" vienība. Tikmēr bez uzvarām ir "Port of Parnu", bet Kazahstānas klubs Atirau "Barsi" turnīrā iesaistīsies vien decembrī.

Savukārt B apakšgrupā līdere ar piecām uzvarām tikpat mačos ir Lietuvas komanda Pasvāles "Pieno žvaigždes", kurai ar četriem panākumiem piecos mačos seko "Jēkabpils", bet "Ogre/Kumho Tyre" ir par uzvaru mazāk četrās spēlēs. "Valmiera/ORDO" ar divām uzvarām četrās spēlēs atrodama ceturtajā pozīcijā. Viena uzvara ir Tallinas TTU vienībai, bet Mogiļevas "Borisfen" un Rakveres "Tarvas" basketbolisti zaudējuši attiecīgi trijās un piecās spēlēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!