Foto: DELFI

"Aldaris" Latvijas Basketbola līgā (LBL) regulārā čempionāta spēlē otrdien "Barons kvartāls" ar rezultātu 83:71 (24:18, 19:22, 20:17, 20:14) izbraukumā pieveica "Jūrmala"/"Fēnikss" komandu.

Rezultatīvākais uzvarētājiem ar 19 gūtiem punktiem un sešām rezultatīvām piespēlēm bija Agnis Čavars, bet 13 punktus pievienoja Salvis Mētra.

Savukārt jūrmalniekiem ar 17 punktiem palīdzēja Džamals Vilsons, kuram pēc šī mača noslēdzās pārbaudes laiks.

Rīgas klubs sezonu nebija sācis pārāk veiksmīgi, tomēr tagad tika pie otrās uzvaras pēc kārtas, jo iepriekšējā mačā sestdien Baltijas Basketbola līgas (BBL) spēlē izbraukumā uzveica Lietuvas vienību Utenas "Juventus".

Tikmēr "Jūrmala"/"Fēnikss" komandai šajā mačā neizdevās tikt pie trešās uzvaras pēc kārtas LBL spēlēs.

Kopvērtējuma līdere ar sešām uzvarām sešās spēlēs joprojām ir "Ventspils" komanda, kurai ar pieciem panākumiem seko "Jēkabpils". Savukārt trešo un ceturto vietu ar četrām uzvarām sešās cīņās dala "Valmiera" un "Liepāja"/"Triobet".

Piektajā vietā joprojām atrodas "Jūrmala"/"Fēnikss" komanda, kas deviņās spēlēs izcīnījusi četras uzvaras, bet "Jelgavas" un LU kontā ir pa trim uzvarām septiņās spēlēs.

Uz astoto vietu ar trim panākumiem septiņās spēlēs pakāpās "Barons kvartāls" komanda, kurai ar trim uzvarām astoņās cīņās seko "Saldus". Tālāk ar vienu uzvaru septiņos mačos ir biznesa augstskolas "Turība" komanda, bet "LMT Basketbola akadēmija" jeb Latvijas U-18 izlases bāzes komanda cietusi neveiksmi visās trīs līdz šim aizvadītajās spēlēs.

No 12 komandām turnīrā joprojām nav iesaistījušies valsts čempioni "VEF Rīga", kas pirmos LBL mačus aizvadīs vien decembrī.

"VEF Rīga" LBL turnīrā ar desmit komandām šosezon spēlēs vien vienu apli izbraukumā, bet ar vicečempioniem "Ventspils" aizvadīs divas cīņas (kopā - 12 spēles). "Ventspils" ar visām komandām izspēlēs divus apļus (kopā - 22 spēles), Latvijas U-18 izlase ar visām komandām, izņemot "VEF Rīgu", izspēlēs divus apļus (kopā - 21 spēle). Savukārt pārējās deviņas komandas savā starpā spēlēs pa četrām reizēm (kopā - 37 spēles). Komandu vietas turnīra tabulā tiek noteiktas pēc izcīnīto uzvaru procenta.

Tikmēr izslēgšanas turnīrā saglabāsies pēdējo gadu ierastā sistēma, un tajā piedalīsies sešas komandas. Pirmās divas kārtas sērijas notiks līdz trim uzvarām, bet finālā komandas sacentīsies līdz četriem panākumiem.

Kā zināms, aizvadītās sezonas finālsērijā "VEF Rīga" uzvarēja "Ventspils" komandu ar rezultātu 4-1, valsts čempionu titulu izcīnot trešo reizi pēc kārtas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!