Foto: DELFI

Aizvadītās sezonas ceturtā labākā Latvijas vienība "Barons kvartāls" ar zaudējumu trešdien sākusi jauno Baltijas Basketbola līgas (BBL) sezonu.

"Barons kvartāls" savā laukumā ar rezultātu 58:64 (14:20, 13:17, 15:13, 16:14) C apakšgrupas mačā atzina Igaunijas vicečempionu TU/"Rock" pārākumu.

Rezultatīvākais Rīgas vienības sastāvā bija Agnis Čavars, kuram 18 punkti, bet Kārlis Apsītis guva 16 punktus. Tikmēr Igaunijas kluba rindās pie desmit punktu guvuma tika uzreiz četri basketbolisti.

Jau ar mača pirmajām minūtēm TU/"Rock" ņēma spēli savās rokās, neļaujot rīdziniekiem ne reizi izvirzīties vadībā. Vēl četrarpus minūtes līdz pamatlaika beigām Igaunijas klubs bija vadībā ar 12 punktu starpību (62:50), taču atlikušajā laikā spēja gūt vien divus punktus, kamēr "Barons kvartāls" - pietuvoties līdz sešu punktu atstatumam, bet neko vairāk.

Zīmīgi, ka pērn abas komandas savā starpā tikās BBL ceturtdaļfinālā, Latvijas spēlētājiem pie panākuma tiekot vien otrās spēles pagarinājumā.

Šosezon abas komandas ielozētas C apakšgrupā, kurā "Barons kvartāls" ir vienīgais Latvijas pārstāvis. Pašlaik šajā grupā pa vienam panākumam izcīnījušas Inga Bankevica pārstāvētā Pasvāles "Pieno žvaigzdes" un vēl viena Lietuvas vienība Utenas "Juventus", kas abas pa reizei pieveikušas Kazahstānas komandu Aktau "Kaspij".

Kā ziņots, Latvijas komandas jauno BBL sezonu iesāka otrdien - valsts vicečempioni "Ventspils" ar rezultātu 71:47 savā laukumā pieveica Kazahstānas vienību Atirau "Barsi", bet "Jēkabpils" ar 73:74 saspringtā cīņā izbraukumā piekāpās Igaunijas klubam Rakveres "Tarvas", ko pārstāv latvieši Māris Ļaksa un Juris Umbraško.

"Jēkabpils" A apakšgrupā spēkojas kopā ar "Valmieras" komandu, "Ventspils" un "Liepāja"/"Triobet" ir konkurenti B grupā, bet C grupā "Barons kvartāls" ir vienīgais Latvijas pārstāvis.

Jaunajā BBL sezonā piedalās 21 komanda - pa vienai no Zviedrijas un Somijas, divas no Kazahstānas, piecas no Latvijas, kā arī pa sešām no Lietuvas un Igaunijas.

Turnīra pirmajā posmā komandas sadalītas trīs grupās, pa septiņām vienībām katrā, klubiem aizvadot divu apļu turnīru. Abas Kazahstānas komandas šajā posmā visas spēles aizvada izbraukumā.

Pēc pirmā posma astotdaļfinālā iekļūs katras grupas spēcīgākās piecas komandas, kā arī labākā no sestajā pozīcijā palikušajām vienībām. Turpinājumā visās izslēgšanas turnīra kārtās, ieskaitot finālu, uzvarētājs tiks noteikts divu maču summā.

Kā ziņots, par pērnās sezonas BBL čempioniem kļuva "Ventspils" komanda, kļūstot par pirmo Latvijas komandu, kas ieguvusi titulu. Gan iepriekšējā, gan šajā sezonā turnīrā nestartē abi spēcīgākie Lietuvas klubi Kauņas "Žalgiris" un Viļņas "Lietuvos rytas", kā arī Latvijas čempioni "VEF Rīga".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!