Foto: LETA

Latvijas Basketbola savienība (LBS) atļāvusi "OlyBet" Latvijas Basketbola līgas (LBL) komandai "Barons kvartāls" aizvadīt mājas spēles sporta namā "Daugava" (DSN), ar nosacījumu, ka tiks veikta atkārtota saskaņošana ar citām vienībām, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.

Pagājušajā piektdienā LBS pēkšņi aizliedza "Barons kvartāls" komandai aizvadīt nedēļas nogalē DSN plānoto LBL spēli ar "Jēkabpili", lemjot, ka turpmāk vairs līgas mačus nedrīkstēs spēlēt zālēs, kas neatbilst Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) noteikumiem. Līdz šim "Barons kvartāls" tur spēlēja izņēmuma kārtībā.

"Barons kvartāls" pārstāvji tika uzaicināti uz ceturtdien paredzēto LBS valdes sēdi, lai diskutētu par turpmāko LBL čempionāta mājas spēļu norises vietām. Pēc sēdes LBL valde lēmusi, ka komandai atļauts aizvadīt LBL mačus DSN, ar nosacījumu, ka ar katru komandu rakstiski tiks atkārtoti saskaņota spēles aizvadīšana šajā zālē. Saskaņošanu veic LBS, un tas veicams līdz piektdienai plkst.18.

Gadījumos, ja ar pretinieku komandas neizdodas saskaņot spēles aizvadīšanu DSN, mačam jānotiek zālē, kas atbilst LBL nolikumam un FIBA Oficiālajiem basketbola noteikumiem.

"Barons kvartāls" klubs pagaidām atturas sniegt komentāru par LBS valdes pieņemto lēmumu.

Svētdien "Barons kvartāls" vienībai DSN paredzēts mačs ar "Jūrmala"/"Fēnikss" komandu. Abas vienības DSN spēkojās trešdien "Triobet" Baltijas Basketbola līgas (BBL) ietvaros, uzaru ar 86:64 izcīnot rīdziniekiem.

LBL pieņemts, ka groza konstrukcijai jābūt divus metrus no laukuma līnijas, bet DSN tā ir 1,20 metru attālumā. Tomēr arī Latvijas vicečempione "VEF Rīga" šosezon spēlējusi LBL noteikumiem neatbilstošos apstākļos. Tā kā šosezon "VEF Rīga" basketbola popularizēšanas nolūkos atgriezusies pie mājas spēļu aizvadīšanas reģionos, tā oktobrī Aizkrauklē uzņēma "Barons kvartāls" komandu zālē, kur groza konstrukcija ir tikai metru no laukuma.

Tāpat "VEF Rīga" trešdien Saulkrastos grasījās uzņemt "Valka"/"Valga" vienību, bet šī cīņa tika pārcelta uz Kandavas sporta halli.

Ar piecām uzvarām 11 spēles "Barons kvartāls" ieņem piekto vietu LBL kopvērtējuma tabulā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!